Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per les portaveus de Compromís, Imma Orozco; PSPV-PSOE, Vicenta Pérez i Altea amb Trellat, Beatriu Nomdedeu, ha ofert un desdejuni de treball a la premsa en què ha fet un balanç de la gestió de l’Equip de Govern durant aquest any 2018 i de la present legislatura en general.

Segons ha explicat l’alcalde, dos han estat les línies de treball que l’equip de govern s’ha marcat com a base de la seua gestió; una la relació estreta amb la ciutadania que els permetera resoldre les seues inquietuds i solucionar problemes i en segon lloc dur a terme projectes globals amb una visió a mig i llarg termini. A més, Llinares ha destacat la feina duta a terme per les diferents regidories.

Després del repàs de les actuacions que l’equip de govern ha dut a terme durant aquest 2018, que ha anat a càrrec de les portaveus, l’alcalde ha parlat de futur assenyalant aquells projectes que estan en marxa i que es materialitzaran durant el proper any i successius.

‘’La gestió realitzada en aquests tres anys i mig i la que ens queda per fer marcarà el futur del nostre municipi’’. Pel que fa a aquesta gestió, l’alcalde s’ha referit a Altea la Vella, nomenant dos dels èxits de l’Equip de Govern, com són la millora de l’accés a Altea la Vella, amb l’execució de voreres i enllumenat públic, emprès per Conselleria i l’ampliació a jornada completa del metge.

El primer edil alteà també ha destacat la tasca realitzada des de l’àrea d’Urbanisme, apuntant l’estratègia seguida per aconseguir que Altea siga un poble de futur sostenible mediambiental i econòmicament. Llinares ha recordat que ‘’està en exposició el Pla General Estructural, un treball llarg que veurà la seua conclusió abans que acabe la legislatura’’.

També ha remarcat el treball realitzat a la regidoria d’Hisenda. ‘’Portar l’economia a termes de sostenibilitat i d’estabilitat ens permet afrontar el futur, tant de deute com de finançament, és importantíssim i s’ha aconseguit’’.

Jaume Llinares s’ha referit a un gran projecte com la segona fase de regeneració del front litoral, la part marítima l’haurà d’escometre directament el Ministeri i la terrestre l’Ajuntament. ‘’El que haguera estat impossible d’afrontar sense la tranquil·litat econòmica que ara tenim. Ara estem en disposició de poder dur a terme el projecte. D’ací a uns dies aprovarem en ple la proposta, es remetrà a Madrid i eixirà a licitació’’ ha postil·lat l’alcalde.

Així mateix, ha mencionat l’àrea d’Ocupació i a la tasca duta a terme: ‘’estem al nivell d’abans de la crisi’’. L’alcalde ha parlat també dels plans impulsats des Generalitat ‘’que han afavorit la incorporació a l’Ajuntament de 18 joves i això vol dir que en tot el País Valencià hi ha molta gent que s’inicia en el mercat laboral’’.

De la mateixa manera, Llinares ha volgut subratllar la gestió en mobilitat i accessibilitat. Concretament, els avantatges per a Altea de l’Accés Sud de l’Autopista eliminant la problemàtica de circulació existent des de fa anys.‘’Si aconseguim que l’autopista s’allibere i es construisca un Accés Sud tindrem resolta la nostra mobilitat i finalment podrem planificar que la carretera nacional esdevinga un bulevard del nostre municipi’’.

L’alcalde ha destinat l’última part del seu balanç a parlar de projectes iniciats i abocats a la seua execució pels propers governants. Aquestos projectes són futurs aparcaments; l’adequació de la pujada a la Serra; el projecte de connexió de vianants de la zona delPontet amb l’Av. Jaume I, a més de la millora de l’Ajuntament, que compleix 50 anys.

Jaume Llinares ha agraït la presència dels mitjans de comunicació i ha desitjat un bon Nadal als presents i a tota la ciutadania.

A les paraules de l’alcalde s’han sumat les de les portaveus d’Altea amb Trellat., PSPV-PSOE i Compromís, que han enumerat els projectes més destacats duts a terme per les regidories que ostenten cadascun dels seus grups.

En el cas d’Altea amb Trellat, la seua portaveu, Beatriu Nomdedeu ha volgut ressaltar la seua forma de treballar. ‘’Nosaltres treballem amb la mateixa estratègia des de l’inici de legislatura, amb responsabilitat, transparència i governabilitat participativa’’. Nomdedeu ha destacat alguns dels objectius que centren la seua gestió com és la desestacionalització del turisme a Altea, potenciada a través de la seua participació en fires de turisme tant nacionals com internacionals.

Beatriu Nomdedeu s’ha referit a la sostenibilitat com a base dels seus projectes i també a la participació ciutadana; d’ací la creació de consells participatius com el Consell Municipal de Turisme i Comerç. De Medi Ambient, Agricultura i Pesca el projecte estrella per a l’edil d’Altea amb Trellat ha estat el conveni assolit per a la vigilància del Parc Natural de Serra Gelada, que permet que, al costat de organisme supramunicipals, es puguen dur a terme tasques de manteniment, però també d’estudi i investigació.

Nomdedeu ha recordat diversos dels plans que en aquestos moments estan en marxa en pro d’una millora de l’entorn, com el Pla de Prevenció d’Incendis; el projecte d’integració del Pinar de Calces i el Pla Integral de Manteniment i Regeneració del Riu Algar, entre d’altres.

Per la seua banda, la portaveu del grup municipal socialista, Vicenta Pérez, ha parlat deles regidories que ostenten els edils socialistes, com són Educació, Igualtat, Patrimoni, Normalització Lingüística, Sanitat, Benestar Social, Infraestructures, Festes i Seguretat Ciutadana. Pérez ha manifestat satisfacció per molts dels projectes duts a terme i ha apuntat que ‘’hem treballat sempre amb el propòsit de millorar el dia a dia de la ciutadania’’.

De les desenes de projectes duts a terme per les àrees del seu grup, Pérez ha ressaltat els cursos formatius i les xerrades impartides des de les diferents àrees, com els cursos de cuina a l’Aula de Cuina o els cursos de defensa personal dels policies locals; les inversions dutes a terme des de l’àrea d’Infraestructures, com ara el canvi de les conduccions del dipòsit municipal d’aigua potable o la redacció del projecte de la potabilitzadora; activitats en pro de l’eliminació de la violència de gènere, com els Punts Violeta; l’adquisició de vehicles sanitaris, el punt d’Acollida Animal; la fira Orienta’t, destinada als alumnes dels IES Bellaguarda i Altaia i la creació del Consell de Xiquets, entre moltes altres propostes.

Vicenta Perez ha conclòs amb la premissa ‘’seguirem treballant amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania’’.

Com a portaveu de Compromís, Imma Orozco ha començant parlant de la visió de conjunt amb la qual el seu grup ha treballat.

Orozco ha recordat alguns dels projectes del 2018 impulsats per les àrees que Compromís gestiona, com Hisenda, Ocupació, Cultura, Participació Ciutadana, Altea la Vella, Joventut i Esports i Urbanisme. Aquesta última és l’àrea que ella mateixa gestiona i de la qual ha destacat els treballs de redacció del nou Pla General; l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima; el projecte de connexió de l’aparcament del riu amb la plaça dels Furs i la col·laboració amb la regidoria d’Educació per tirar endavant els projectes del Pla Edificant, entre d’altres. A més, Orozco ha afirmat que ‘’el sector de la construcció s’està recuperant, i estem tornant a nivells iguals als d’abans de la crisi’’.

Referent a l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, l’edil ha destacat que ‘’s’ha aconseguit estabilitzar-la i és a partir d’ara quan es van a realitzar noves comandes’’.

Imma Orozco ha reconegut sentir-se preocupada pel problema dels punts negres al municipi: ‘’Altea està més neta, però és veritat que hi ha un problema amb els punts negres, i estem treballant en una campanya de conscienciació ciutadana que en breu es posarà en marxa’’.

Pel que fa a les altres àrees gestionades per edils de Compromís, Orozco ha manifestat que respecte a Hisenda ‘’és un any destacable perquè hem aconseguit reduir a la meitat el deute amb què ens trobem a principis de legislatura i que ha passat de 21 milions d’euros a 10,5 milions, la qual cosa permetrà fer front als 7 milions d’euros de deute del projecte Ponts de l’Algar’’.

En Cultura ha destacat l’àmplia programació i la col·laboració entre entitats alteanes, ciutadans i l’Ajuntament. Ha citat també la importància dels Premis Altea de Literatura i Investigació. A més Orozco ha recordat que estan en procés de licitació les obres de rehabilitació de la Casa Gadea i s’ha sol·licitat la capitalitat cultural de la Comunitat Valenciana per a Altea. D’esports l’edil ha al·ludit a les obres de reparació del Camp de Futbol d’Altea la Vella.

Imma Orozco ha conclòs ressaltant la proposta de Pressupostos Participatius i que la primera acció ha estat ja executada. El Carreró del Forn de la Viuda, proposta ciutadana del 2017, s’ha obert al trànsit de vianants. 48 han estat els projectes de la ciutadania per als propers pressupostos participatius, dels quals 10 han estat elegits finalistes.

Pin It on Pinterest