Select Page

El mestre i escriptor César Bona, finalista del Global Teacher Prize (els Nobel de l’ensenyament) el 2015 i un dels referents més destacats a Espanya en matèria educativa, arribava ahir a Altea de la mà de l’Ajuntament, a través de la seua regidoria d’Educació, per impartir la xarrada ‘Mira a tu alrededor’.

Més de 800 persones van omplir l’aforament de Palau Altea per escoltar la ponència de Bona, autor dels llibres ‘La nueva educación’, ‘Las escuelas que cambian el mundo’ i ‘La emoción de aprender’. Durant la seua intervenció, va exposar la seua visió del sistema educatiu i el model relacional com a procés d’aprenentatge, ‘’som éssers socials i la nostra actitud influeix en les persones que tenim al voltant, així que hem de procurar que aquesta influència siga positiva’’.

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, va presentar al ponent davant l’auditori i va destacar la trajectòria de Bona, Llicenciat en Filologia Anglesa, Diplomat en Magisteri i mestre de Primària durant 16 anys i ara escriptor i divulgador pedagògic. Pérez també va agrair a tots els assistents la seua presencia i va destacar el fet que un acte de temàtica educativa reunira a més de 800 persones.

César Bona també va tractar aspectes com l’empatia, la capacitat d’escoltar, la reflexió o el pensament crític, actituds que, segons ell, han d’acompanyar-nos sempre per garantir el màxim respecte cap a un mateix i cap a la resta de persones.

Entre el nombrós públic l’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, així com membres de la comunitat educativa, pares, mares, tutors i altres persones interessades a conèixer César Bona i la seua metodologia de treball.

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, va mostrar la seua satisfacció perquè Altea comptara amb una ponència d’estes característiques. ‘’L’educació és un dret fonamental i per això des de la regidoria d’Educació impulsem activitats com aquesta amb l’objectiu de facilitar coneixements sobre la importància de l’educació en valors, el pensament crític i la influencia dels professors sobre els alumnes’’.

Pin It on Pinterest