Select Page

“Altea mar de cultures” integra les diferents disciplines artístiques que es donen en el municipi

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura ha sol·licitat a Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, el reconeixement d’Altea com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana; així ho han donat a conèixer aquest mateix matí l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares; l’edil de Cultura, Diego Zaragozí; Isabel Martínez, coordinadora del projecte “Altea mar de cultures”, amb el qual s’ha presentat la candidatura i Marta Casares, il·lustradora del projecte.

Com a responsable de Cultura, Zaragozí ha explicat com dilluns es va fer efectiva la presentació de la candidatura per obtenir la capitalitat cultural valenciana per a l’any 2019-2020, d’abril a abril de l’any següent. “És una novetat que Generalitat ha introduït, el primer any la va aconseguir Gandia, enguany és Sagunt i Potries, perquè ara s’ha fet una segona categoria de municipis de menys de 5.000 habitants i entenem que Altea s’havia almenys presentar”. “Altea ha preparat un projecte que recull tota l’activitat cultural del municipi, des d’activitats que es porten fent fa molts anys, fins a projectes previstos per a un futur”. Ha apuntat Diego Zaragozí, que ha assenyalat que, “entenem que és una candidatura prou potent amb tota la feina que es fa, però volíem que fos també una candidatura atractiva, per això hem dissenyat una candidatura amb personalitat pròpia”. “Pense que hem enviat una candidatura que si finalment no resulta escollida, serà un treball que servirà com a base de projectes venidors i des de ja mateix es va a utilitzar com a nova imatge cultural d’Altea”. Ha sentenciat el regidor.

Isabel Martínez, coordinadora del projecte “Altea mar de cultures”, ha explicat el contingut del projecte de candidatura; un contingut basat en un text narratiu que recrea un món, Altea, que és una mar que té 5 filles, “totes elles dones perquè volíem també recalcar la figura de la dona en el projecte”, matisa Martínez. Cada mar representa una disciplina artística que té lloc dins el conjunt del projecte. “Llavors hem creat uns textos poètics de cadascuna d’elles i tenim una mar de patrimoni, una mar de lletres, una mar d’art, una mar d’espectacles i una mar de música”. Explica la coordinadora del projecte i responsable del text literari.

Per la seua banda, Marta Casares, il·lustradora del projecte ha comentat, “m’encanta Altea i em sent molt identificada amb la moguda cultural que hi ha aquí en general i és un plaer el que m’hagen escollit a mi per poder presentar-la com a capital cultural”. “He treballat les il·lustracions en aquarel·la, Altea té personalitat i una història marinera que és molt important i que jo en general en la meua feina intente representar i el text amb tots els mars ha estat un regal”; ha assenyalat Casares.

Finalment, ha estat l’alcalde, Jaume Llinares, que ha ressaltat la importància del projecte per al municipi d’Altea. “És un projecte il·lusionant i molt important per al poble, perquè és un projecte global que dóna forma a la idea que tenim de posar en primera línia de les nostres virtuts a la cultura”. “Volem mostrar al món la importància que té per a Altea la Cultura, per aquest motiu el treball s’ha fet amb esperit de potenciar tota l’oferta cultural d’Altea perquè tothom puga conèixer-la i gaudir-la”; ha declarat Llinares.

“És un projecte global que s’utilitzarà per donar presència de la cultura d’Altea a nivell mundial a través de les fires, nacionals i internacionals; per reforçar el patrimoni, i sobretot dins de la presentació cultural de l’Ajuntament “. Ha matisat Jaume Llinares, que ha manifestat que “s’ha fet un treball potent, no sabem si el reconeixement arribarà aquest any o no però s’ha fet un gran esforç perquè Altea es mereix estar distingida com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana. Si ho aconseguim ens portarà a poder ampliar l’oferta cultural al poble amb una aportació econòmica per part de Conselleria i també a través d’espectacles programats per la mateixa Conselleria “.

L’Alcalde ha conclòs agraint a l’àrea de Cultura el treball realitzat i amb la manifestació, “és un projecte que genera molta il·lusió per part de l’Ajuntament. Crec que tenim moltes possibilitats reals de poder tenir aquest reconeixement i lluitarem fins al final per aconseguir-ho “.

A més, el projecte ha comptat amb el treball del dissenyador Pau Urios, responsable de la maquetació del dossier que recull la proposta alteana, “Altea mar de cultures”.

Pin It on Pinterest