Select Page

El Cinema, el Stop Motion, a imprimir 3D, i l’electrònica digital arriben a l’IES Bellaguarda

Els alumnes de l’IES Bellaguarda crearan aquest curs un curtmetratge d’animació en Stop Motion amb l’ajuda d’una impressora 3D dins el projecte d’innovació educativa MOMO. El projecte, és una idea del Calidoscopi, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i compta a Altea amb el suport de la regidoria d’Educació, regida per Vicenta Pérez.

Com ha explicat l’edil, Momo és el projecte educatiu amb el qual els estudiants de l’IES Bellaguarda crearan curts d’animació amb ajuda d’impressió 3D i electrònica digital. Es tracta d’un projecte que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el proper 24 de maig a la Universitat d’Alacant.

MOMO es desenvolupa per primera vegada a l’Institut alteà. És un projecte que pretén unir la tecnologia més puntera, com és a imprimir 3D, amb cinema i cultura, en tenir com a objectiu la creació d’un curtmetratge d’animació amb la tècnica de Stop Motion, i amb la societat, ja que els curtmetratges hauran tenir una finalitat social o mediambiental.

Els estudiants que participen hauran d’aprendre Impressió 3D per imprimir les peces que un cop acoblades construeixen la maquinària de Motion Control, com es diu en cinema o animació, que serà la que suporte i moga la càmera que gravarà el curtmetratge. Amb ajuda d’un arduino, un sistema de control d’electrònica analògica i digital, li programaran moviments precisos a aquesta maquinària per poder rodar el curt. A més hauran d’escriure el guió i construir els decorats i personatges del curtmetratge.

La primera etapa del projecte, la formació dels professors inscrits ja està en marxa i finalitzarà al març de 2019. L’IES Bellaguarda a més, és seu de formació dels professors de centres pròxims que acudeixen a les seues instal·lacions. A Altea es formen els professors de l’IES Josep Iborra (Benissa), CEIP Racó de l’Albir i CEIP Veles e Vents de Alfàs del Pi i CEIP Vicente Lino Ferrándiz. Una vegada formats, són ells els que formen i guien l’alumnat en el desenvolupament del projecte en els seus respectius centres.

El 24 de maig l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant acollirà l’esdeveniment de MOMO on tots els centres participants presentaran els seus treballs. Cada centre comptarà amb un estand on exposaran la màquina cinematogràfica que han creat així com els decorats i personatges. Hi haurà una zona de presentacions orals on seran els alumnes els que expliquen públicament l’execució del seu treball i una zona on es projectaran els curtmetratges creats per tots ells.

El projecte compta amb la col·laboració de la Universitat de València, Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat d’Alacant i un total de 66 ajuntaments. A més, en el projecte hi participen també més de 1.000 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 87 centres educatius de les províncies de València, Castelló i Alacant.

Pin It on Pinterest