Select Page

El regidor de Noves Tecnologies, Pere Barber, l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, la regidora de Turisme, Anna Alvado i un dels desenvolupadors de ‘PlayAltea’, Adrián Gualde d’Estudi Carrasca, han donat a conèixer aquest matí la nova aplicació de promoció del municipi d’Altea.

L’aplicació ‘PlayAltea’ ha estat desenvolupada perquè els visitants, sobretot, i també els alteans coneguen al detall el municipi i les activitats que en el mateix es duen a terme des de les diferents àrees municipals, però principalment des de Turisme i Cultura. És totalment gratuïta i es pot descarregar a través de la PlayStore, l’AppStore i mitjançant Codis QR. Està disponible en tot moment, per a mòbils i tablets, tant per Android com per iOS i accessible a qualsevol usuari, podent triar l’idioma valencià, castellà i anglès.

Com ha destacat Diego Zaragozí, “aquesta aplicació és molt interessant per a tots els alteans i visitants del municipi. Totes les rutes s’han dissenyat amb la intenció de mostrar l’ampli patrimoni d’Altea. És una aplicació que es podrà anar ampliant amb el temps i que es troba a l’abast de tots “.

Per la seua banda, Anna Alvado ha ressaltat la importància d’aquesta plataforma per al turisme “els municipis que són destinació turística han de ser també destinacions intel·ligents, una característica que recull la nova llei de turisme, oci i hospitalitat com a requisit fonamental per obtenir aquest estatut” . A més, Alvado ha assenyalat que, “vista la gran acceptació que estan tenint les rutes guiades que realitzem al llarg de l’any de la mà de professionals, pensem que amb aquesta aplicació es pot millorar la qualitat de les mateixes”. “D’una banda, l’APP pretén promocionar el nostre municipi i el seu entorn, i per una altra, oferir una millor qualitat, no només per als ciutadans d’Altea, sinó també per als visitants, de manera que tenir aquesta aplicació permet que es puga gaudir del municipi des de qualsevol part del món “. Ha afegit la responsable municipal de Turisme.

El desenvolupador de ‘PlayAltea’ ha assenyalat que “es tracta del primer projecte que vam publicar com PlayGuía, consta de dues parts, una de audioguia i una altra de recopilació d’informació”. Tal com ha explicat Gualde, “en primer lloc aquesta plataforma es presenta amb cinc rutes inicials, com la del 400 Aniversari que hem desenvolupat al costat de Pere Jaume Zaragozí i les altres rutes han estat facilitades per les regidories de Turisme i Medi Ambient”.

D’altra banda, com ha destacat el seu desenvolupador, la part més interessant que presenta aquesta plataforma és la capacitat de recopilar informació. En aquest cas, l’Ajuntament d’Altea obtindrà dades com l’idioma més utilitzat pels usuaris, la seua edat, rutes més visitades i horaris d’ús de l’aplicació, entre d’altres. Amb aquesta informació, afegeix Gualde, “es podrà focalitzar l’ús de recursos amb millor eficiència”.

Pere Barber ha destacat que “aquesta plataforma s’uneix al catàleg que tenim a l’Ajuntament d’Altea. De moment, l’àrea que més es beneficiarà d’aquesta plataforma és la Regidoria de Turisme, però podrem ampliar-la i traslladar-la a altres regidories, com per exemple, durant les Festes de Moros i Cristians, amb la creació de diferents rutes on comptar amb tota la informació dels actes així com on localitzar les penyes, posant a l’abast dels visitants tota la informació en una aplicació “. Finalment, l’edil ha donat l’enhorabona per la plataforma “de la qual gaudirem tots els alteans i visitants”.

Descarrega-la de forma gratuïta:

Per a iOS: https://itunes.apple.com/es/app/playaltea/id1420445650?l=ca&mt=8

Per a Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appsandup.playguia

Pin It on Pinterest