Select Page

Aquells residents estrangers que vulguen votar en les pròximes Eleccions Municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig del 2019, hauran d’estar empadronats i haver manifestat la seua voluntat d’exercir el dret de sufragi a Espanya; així ho ha explicat  l’edil de Ciutadans Estrangers, Maria Laviós, que ha explicat els detalls de la formació del cens electoral d’estrangers residents a Espanya.

“En aquestes eleccions podran votar els nacionals de països de la Unió Europea i de països que hagen signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot en eleccions municipals; sent aquests últims Bolívia, Cabo Verde, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago”. Ha apuntat  l’edil.

Els nacionals considerats Unió Europea són els procedents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburgo, Malta, Països Baixos (Holanda), Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

Maria Laviós ha ressaltat que “els estrangers comunitaris podran demanar la seua inclusió en el cens des de ja mateix i fins al 30 de gener. Els estrangers no comunitaris, però els països tenen acord de reciprocitat de vot amb Espanya, hauran de sol·licitar la participació des d’ara fins al 15 de gener”. I ha afegit, “passat aquest període ja no podran sol·licitar la seua inserció en el cens electoral; pel que si no estan en el cens, no podran exercir el seu dret a vot “.

L’edil de Ciutadans Estrangers recomana als residents que desitgen votar a les eleccions del proper 26 de maig i no recorden si estan en el cens, que sol·liciten de nou la seua inclusió. La manifestació de voluntat de vot es podrà tramitar via telemàtica en l’INE, https://sede.ine.gob.es, per correu postal a través de la Delegació Provincial de l’OCE o en l’ajuntament de residència.

L’edil de Ciutadans Estrangers ha conclòs indicant, “qualsevol dubte que tinguen els sol·licitants podran resoldre-la en la web www.INE.es o a la regidoria de Ciutadans Estrangers de l’Ajuntament d’Altea. Telf / 965 84 13 00.

Pin It on Pinterest