Select Page

La 45 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea celebrada dissabte passat, 1 de desembre, a Palau Altea va comptar amb un ampli dispositiu audiovisual. L’Ajuntament d’Altea en col·laboració amb la Societat Filharmònica Alteanense (SFA), la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies, Ràdio Altea i la productora Pibes Video va oferir una programació especial, de més de 8 hores en directe, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Altea i de Ràdio Altea.

La retransmissió va ser conduïda per Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant, escriptor i comunicador, i la periodista, Àngela Tecles. El set va comptar amb la participació de nombrosos convidats i protagonistes de la jornada, entre ells el primer edil alteà, Jaume Llinares; l’edil de Cultura, Diego Zaragozí i el president de la SFA, Juan Tomás Laviós.

Aquesta cobertura informativa va comptar amb un set televisiu compost de tres càmeres, des d’on es va dur a terme la retransmissió en directe del Certamen. Més de quinze tècnics van treballar en la producció d’aquesta 45a edició del CIM, per a la qual van ser necessàries cinc càmeres, que unien les imatges FullHD del concert amb les del set. La producció del so es va realitzar en directe.

Les xifres de la retransmissió en directe van aconseguir un total de 4.200 visualitzacions, de les quals 2.000 provenien d’Espanya; seguides de les 953 de Portugal i les 469 de Colòmbia; països d’origen de dues de les bandes a concurs. Cal destacar, com a dada curiosa, el seguiment que l’esdeveniment va tenir des de França amb 67 visualitzacions, 22 des de Taiwan, així com des de Brasil, EUA, Mèxic i els Països Baixos. El vídeo del certamen supera les 7.300 visualitzacions posteriors al certamen, de les quals 1.700 provenen d’Espanya, 556 de Portugal i 237 de Colòmbia.

D’altra banda, també es va dur a terme la difusió de l’esdeveniment en xarxes socials amb l’etiqueta #CIMAltea i #CIM2018, de la pàgina de Facebook de Ràdio Altea i de l’Ajuntament. En aquest sentit, cal destacar que el mitjà més utilitzat per accedir a la retransmissió en directe va ser el Facebook dels perfils oficials amb més de 900 visualitzacions. Per darrere d’aquesta trobem la pàgina web de www.alteacultural.es, enllaç mitjançant WhatsApp i www.altea.es.

Els dispositius més utilitzats per a visualitzar la retransmissió, tant en directe com després del certamen van ser, en primer lloc, el telèfon mòbil, amb una xifra superior a 5.000 visualitzacions. L’ordinador va ser el segon dispositiu més utilitzat, amb prop de 1.000 visualitzacions; seguit per les 374 mitjançant Smart TV; 339 en tauleta i 5 a través de la videoconsola.

Pin It on Pinterest