Select Page

Es tracta de fomentar l’us d’un aparcament de 300 places que està completament buit la major part de l’any.

 La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha explicat que la redacció d’este projecte respon a la necessitat de fomentar l’ús dels aparcaments ja existents als qual se sumaran en un futur altres de nous com el de Foieta o el del Passeig de Sant Pere.

En este cas concret, afirma “ens trobem davant d’un aparcament de 350 places que està absolutament infrautilitzat durant tot l’any. Tret del dia de mercat, la setmana de fira i les activitats lúdiques i festeres que s’hi puguen fer, la resta de dies ens trobem amb un espai buit situat a escassos metres del nucli urbà”.

La responsable d’Urbanisme explica que “les actuacions per incentivar l’ús d’este aparcament haurien de ser dos: d’una banda, crear una nova connexió amb la Plaça dels Furs i de l’altra, millorar la connexió amb el Camí de l’Institut per baix de la via de FGV. D’acord amb els tècnics, hem decidit separar els dos projectes perquè la solució en un i altre cas, tot i que ha de ser estèticament coherent, és molt diferent des del punt de vista tècnic i l’envergadura del projecte si els uníem podia dificultar la seua consecució”.

Així, s’ha optat per treballar de manera escalonada i ara s’està redactant ja el projecte de connexió amb la Plaça dels Furs, una solució que ha d’assegurar l’accessibilitat universal i reactivar un espai en desús. Amb eixa finalitat, explica Orozco “s’està treballant amb la idea d’obtindre una porta d’accés al poble que permeta, a banda de salvar la diferència de cota entre l’aparcament i Garganes, millorar esta zona des del punt de vista paisatgístic i reactivar el seu ús públic”.

Per això, totes les regidories implicades en l’ús d’este espai han participat a l’hora de dissenyar les necessitats que havia de cobrir esta actuació de manera que s’ha volgut aprofitar per crear unes infraestructures útils per a les diferents activitats que puntualment tenen lloc en este espai, com per exemple banys públics o un xicotet magatzem que puga ser utilitzat pel servei de neteja viària i permeta millorar la seua organització. Així, continua, “este projecte de connexió es converteix en un projecte més ambiciós de regeneració de l’espai públic”.

Imma Orozco conclou remarcant que “continuem treballant en el marc de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima en projectes que, com este o el de l’aparcament subterrani de Sant Pere, ens permeten millorar l’oferta d’aparcament, dissuadir el trànsit rodat en el nucli urbà i la primera línia i fomentar la recuperació dels espais públics per a les persones”.

Pin It on Pinterest