Select Page

Dimecres, 14 de novembre, complint amb la programació bimensual programada, va tenir lloc el sisè Consell Local de Comerç i Turisme d’aquest any.

La presidenta del mateix i regidora d’àrea, Anna Alvado, va donar compte dels punts de l’ordre del dia. La sessió va començar amb les intervencions actuals dutes a terme dins el Pla de Dinamització, com ara: activitats previstes durant el mes de novembre dins el projecte “Compra amb Art”, finalització dels treballs de la nova senyalètica de les zones d’aparcament d’Altea i la nova campanya “Compra a Altea i aparca gratis” que es realitzarà en breu. Aquesta campanya tracta de visibilitzar les diferents zones d’aparcament d’Altea, tant públiques com privades, amb la col·laboració del sector comercial.

Un altre punt rellevant de l’ordre del dia va ser la pròxima campanya de Nadal, en la qual la presidenta va informar de les diferents activitats que es realitzaran. Aquest any es muntarà un nou Mercat de Nadal durant el pont de la Constitució, que comptarà amb moltes atraccions infantils. També s’ubicarà a la Plaça de l’Ajuntament el tradicional Pare Noel. I, com a novetat aquest any, es pretén realitzar una Plaça de Nadal amb diferents activitats i atraccions per a nens, que estarà habilitada durant tot el nadal, des del 14 de desembre fins al 6 de gener, perquè tota la ciutadania, veïns de la comarca, i visitants puguin gaudir-ne. Sense oblidar el ja tradicional concurs d’aparadors, la campanya de vals de compra a comerços locals i les activitats d’Altea la Vella.

En el quart punt de l’ordre del dia, es va informar sobre l’última campanya gastronòmica realitzada, “Fruits de Tardor”. Aquesta iniciativa va comptar amb 14 restaurants participants, que van elaborar al voltant de 10.000 tapes.

Seguint amb l’ordre del dia, Anna Alvado va informar sobre la posada en marxa de diversos llocs de productes ecològics en el mercat dels dimarts de la fruita i la verdura, des del passat mes d’octubre.

Per finalitzar amb els assumptes relacionats amb comerç, Alvado va informar sobre la realització d’una jornada a Altea, a la casa Vila Gadea, del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Aplicada. Aquest màster està impartit per la Universitat d’Alacant i subvencionat per part de l’Ajuntament d’Altea amb la concessió de mitja beca a una alumna del curs.

Pel que fa als assumptes relacionats amb Turisme, es va adonar de la paralització provisional del servei del tren turístic a causa de problemes amb l’empresa adjudicatària. S’està treballant al costat del Departament de Contractació per restablir el servei el més aviat possible.

També es va informar sobre l’assistència, a principis de novembre, a la fira internacional de Londres, la World Travel Market, on es van realitzar nombrosos contactes i reunions amb empreses especialitzades del sector, posant l’accent, especialment, en la promoció del turisme sostenible, en la direcció del qual vol seguir avançant. Es va destacar la gran acceptació de les jornades gastronòmiques centrades en la promoció del producte local i de temporada.

Finalment, es va informar que s’està treballant ja en l’assistència a les fires programades en 2019, destacant FITUR, del 23 al 27 de gener, a Madrid.

Pin It on Pinterest