Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha fet balanç de la Setmana contra la Violència de Gènere, que va culminar ahir a l’Alfàs del Pi amb la II Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere, a la qual van acudir mig miler de persones.

Les activitats realitzades al llarg de tota la setmana han tingut gran acceptació per part de la ciutadania d’Altea. La setmana va començar el diumenge 18 de novembre amb un curs de defensa personal per a dones, impartit per Tomás López, instructor de Krav Maga i expert en bullying. El curs va reunir a més de mig centenar de persones i tot el recaptat per al seu desenvolupament va ser destinat a l’Associació de Dones amb Veu.

Amb la finalitat de conscienciar als adolescents, des del dilluns 19 de novembre i fins al dijous 21, s’ha dut a terme el taller “Relaciones sanes vs. insanes”, a càrrec de Volmae Social, dirigit a l’alumnat dels IES Bellaguarda i Altaia per a 1r d’ESO, Batxillerat i FP. Tal com ha assenyalat l’edil, qui va estar present, “és increïble com els més joves, a dia de hui, normalitzen certes conductes com el control del dispositiu mòbil, o la gelosia com a prova d’amor. Normalitzar aqueixa obligatorietat, aqueixa pèrdua de llibertat des de ben xicotets, és la llavor que pot derivar en maltractament. Per açò és fonamental el desenvolupament d’aquest tipus d’activitats, conscienciar-los i donar-los les eines necessàries perquè es qüestionen la realitat”.

El dimarts, 20 de novembre, es va realitzar a l’Escola d’Adults el curs “Agressivitat i Violència”, dirigit a dones, a càrrec de Sonia el Hakim, experta en Comunicació No Verbal. D’altra banda, el dimecres va tenir lloc un col·loqui obert a tot el públic, en el qual es va tractar el tema de les “Relacions sanes vs. insanes”.

Vicenta Pérez ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment a les diferents activitats realitzades al llarg de la setmana, “t’adones que es produeix una reflexió, fer veure quin és el canvi que necessita la societat. Portem molts anys en una mentalitat patriarcal i assumim comportaments com a normals quan no ho són”.

La Setmana contra la Violència de Gènere culminava ahir diumenge 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la II Marxa Comarcal de la Marina Baixa, en la qual van estar presentes les Regidories d’Igualtat d’Altea, Finestrat, La Nucia, La Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià, Polop de la Marina, l’Alfàs del Pi i Benidorm, així com l’Associació Dones amb Veu, els qui van impulsar la realització d’aquesta marxa.

Abans d’iniciar la marxa, les regidores integrants del Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa van llegir un manifest exigint més fons per a lluitar contra la violència de gènere i no deixar desemparades a les dones que la pateixen. Es va guardar, a més, un minut de silenci per les dones mortes com a conseqüència de la violència masclista.

L’edil d’Igualtat alteana, ha destacat que “en la marxa érem molts, però no els suficients. És un problema que afecta a la societat en el seu conjunt, tant a les dones que pateixen violència de gènere, com als homes, ja que sense ells i la seua implicació no pot haver-hi una solució a aquesta xacra. També han d’estar presents perquè el canvi es produïsca”.

Activitats previstes per al dimarts 27 de novembre

Finalment, Vicenta Pérez ha recordat i convidat a tota la ciutadania a assistir al documental “Volar: 9 dones donen veu de la seua experiència com a víctimes de violència de gènere”, que s’emetrà demà dimarts, 27 de novembre, a les 17:00 hores, al Saló d’Actes del Centre Social d’Altea. A més del curtmetratge ‘¿Me Amas?’, de Ely C. Llobregat. Posteriorment es realitzarà una xarrada-col·loqui en la qual participarà juntament amb l’Associació Dones amb Veu.

Pin It on Pinterest