Select Page

La Casa de Cultura acollirà este dimecres, a les 20 hores, l’acte de presentació oficial de les 10 propostes finalistes de la segona campanya dels pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Altea, ‘’Altea imagina, Altea participa’’.

Com ha informat la regidora de Participació, Maria Laviós, ‘’és un acte obert a tot el públic on coneixerem de primera mà quines són les 10 propostes finalistes del projecte de pressupostos participatius que es podran votar a través de la web www.alteaparticipa.es o a través dels punts habilitats a l’efecte. ‘’A més, -afegia Laviós-, hem donat l’oportunitat a les persones i/o associacions que hagen proposat els projectes elegits de presentar-los públicament en este acte’’.

Del 3 al 16 de desembre es podrà votar telemàticament per mitjà del sistema habilitat per Internet o als punts establerts per a la votació presencial. Laviós assenyalava la importància de l’acte de dimecres per a tota la ciutadania d’Altea perquè, ‘’a més d’exposar-se els projectes finalistes que seran objecte de votació, s’informarà del període i llocs on votar’’.

D’esta votació la ciutadania tindrà l’oportunitat de decidir quines tres propostes es consideren millors per al poble d’Altea, amb una inversió màxima de 100.000 euros.

Cal recordar que el dia 15 de novembre es celebrava la primera reunió del Consell de Participació Ciutadana, després de l’aprovació definitiva del reglament, al no presentar-se cap al·legació. Este consell, màxim òrgan de participació, va decidir els 10 projectes que es sotmetran a votació entre les 48 propostes presentades.

Finalment, Maria Laviós convidava a tota la ciutadania a assistir a l’acte de presentació oficial de les propostes finalistes dels pressupostos participatius i destacava la importància d’esta iniciativa ‘’de participació real’’ que ha encetat l’equip de govern de l’Ajuntament d’Altea. ‘’Els pressupostos participatius són un pilar bàsic per a la regeneració democràtica. Una regeneració que passa per donar veu als ciutadans i ciutadanes i apropar-los a la pressa de decisions. Ja vam començar l’any passat amb aquest format i, en breu, serà una realitat el projecte més votat de la primera edició dels pressupostos participatius, l’obertura d’un vial per als vianants entre els carrers Filharmònica i Empedrat. En esta segona edició, el procés de participació serà molt més ampli, dinàmic i fàcil’’.

Més informació: https://alteaparticipa.es/

Pin It on Pinterest