Select Page

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, i el president de la Societat Filharmònica Alteanense, Juan Tomás Laviós, han presentat la 45 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’Altea’ que tindrà lloc l’1 de desembre a Palau Altea a partir de les 16:30 hores. Així mateix han donat a conèixer el cartell anunciador de l’esdeveniment.

El cartell de la 45 edició del CIM és obra de la dissenyadora alteana Esther Borja. El regidor ha recordat que el lema del certamen d’enguany és ‘una dona del poble’, amb el qual la SFA pretén promoure la igualtat de gènere, a més de posar en valor la figura de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas com un model de lluita per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Juan Tomás Laviós ha destacat que el d’enguany és un dels certamens ‘’més internacionals’’ amb la participació de l’Associãção Banda dos Bombeiros Voluntários de Esposende (S. Paio de Antas, Portugal), la Banda Sinfónica Municipal de Sibaté (Colombia) i La Artística de Bunyol (València). Les tres bandes simfòniques concursaran en una única secció amb un màxim de 135 músics. Com ha indicat Laviós, “les tres formacions hauran d’interpretar com a obra obligada ‘Remembrance’, la primera simfonia per a banda simfònica del compositor valencià Carles Pellicer”. Laviós ha tingut paraules d’agraïment per al compositor valencià “que ha traslladat magníficament el lema del CIM a notes musicals”.

D’acord a les bases de la convocatòria, l’ordre d’actuació de les bandes participants en el  certamen serà el següent: en primer lloc la Banda Simfónica Municipal de Sibaté (Colòmbia). Director: Diego A. Rivera Vasquez. Seguirà la Associãção Banda dos Bombeiros Voluntários de Esponsede (S.Paio de Antas, Portugal). Director: Jose Iglesias Ramilo i l’última banda participant serà l’Artística de Buñol (València). Director: Henrie Adams.

Juan Tomás Laviós ha detallat també la formació del jurat que estarà composat per tres dones. La presidenta del jurat serà la flautista alteana Júlia Gállego, “un exemple de l’excel·lència de les dones i del nostre poble”. Teresa Catalán i Isabelle Ruf-Weber (Suïssa) actuaran com a vocals del jurat.

El CIM d’Altea compta amb el suport i patrocini de l’Ajuntament d’Altea. El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, el defineix com “el gran esdeveniment musical d’Altea”. Respecte a esta 45 edició, el regidor ha destacat dos aspectes, per una banda,  “el fet que estiga dedicat a la dona té la seua importància. Enguany, per primera vegada, el jurat el presidirà una dona, concretament Júlia Gállego, una de les músiques més importants del nostre poble. I de l’altra, volia destacar la procedència internacional de dos de les bandes participants, Portugal i Colòmbia. Estic segur que el nivell serà altíssim i és un any molt bonic per a este certamen”.

El regidor ha felicitat la Societat Filharmònica Alteanense ‘’pel gran treball que realitza per mantenir viu este certamen’’. Juan Tomas Laviós ha agraït a l’Ajuntament d’Altea la seua ferma aposta i suport al CIM Vila d’Altea, així com a la resta d’entitats que fam possible este esdeveniment.

Tots dos han convidat a alteans i alteanes i visitants  a que s’apropen a Palau Altea, el dia 1 d desembre, a gaudir de l’espectacle musical que oferiran les bandes participants i d’esta festa gran de la música que celebrem des de fa 45 anys.

Pin It on Pinterest