Select Page

La Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat el taller ‘Crea tu bestiario diverso’, que impartirà la coautora de ‘La Cenicienta que no quería comer perdices’ (Editorial Planeta), Myriam Cameros . L’activitat tindrà lloc demà dijous, 22 de novembre, a les 12:30 hores a l’edifici Planet del campus d’Altea, durant la celebració del Seminari de Fotografia. Aquest taller, dirigit a estudiants i professors del Grau en Belles Arts i Màster, és lliure fins a completar aforament, prèvia inscripció al correu electrònic facultad.bellasartes@umh.es

Així mateix, a les 19:00 hores, es presentarà a l’Aula 1 de l’edifici Albir del campus d’Altea ‘El Bestiario Secreto de las Niñas Malas’. L’entrada és lliure fins a completar aforament i està dirigida a aquelles persones interessades en l’educació que transgredeix els estereotips de gènere i comportament en els contes infantils, en la il·lustració i el còmic.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa d’activitats de la Càtedra, dissenyades amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. En aquest programa s’inclou, també, el taller de prevenció de violència de gènere ‘Lo que esconden los sueños’, dirigit als estudiants de TAPIS i impartit per Tere Martínez Parra. Amb aquest taller se li dóna continuïtat a l’experiència de treballar la prevenció en violència de gènere en aquest col·lectiu, tasca que es va iniciar l’any passat amb el Taller ‘Debajo de la piel’.

Myriam Cameros és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, té un postgrau d’Il·lustració Aplicada per l’Escola Superior d’Imatge i Disseny de Barcelona, ​​Art Electrònic i animació per l’Escola Superior de Disseny i un Màster en Literatura Infantil i Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, compagina la seua tasca com a il·lustradora i directora d’art amb la tasca com a docent en tallers, cursos i workshops, relacionats amb la Il·lustració, la narrativa visual, el dibuix creatiu, la introducció al còmic i l’àlbum il·lustrat. En el món editorial, el llibre ‘La Cenicienta que no quería comer perdices’ (Planeta) va donar a conèixer la seua obra al gran públic, ja que es va convertir en un fenomen editorial amb més de 50.000 exemplars venuts i traduït a diversos idiomes. ‘Cuentos para antes de despertar’ (Planeta) i ‘El pirata de la pata de pata’ (Nube8) són altres de les seues obres més destacades. També col·labora amb el setmanal ON, suplement del Diario de Noticias de Navarra, Deia, Noticias Álava, Diario de Noticias de Guipuzkoa, amb la seua sèrie ‘A cuetas conmigo’. Actualment, està embarcada, al costat de David Priego, en la seua primera novel·la gràfica i en el seu primer conte il·lustrat en solitari.

Per la seva banda, Tere Martínez Parra és Llicenciada en Belles Arts, Doctorada DEA, Màster teràpies expressives i Terapeuta ocupacional.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Departament d’Art i la Facultat de Belles Arts de la UMH, l’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria de Benestar Social, i la Plataforma Feminista d’Altea.

Pin It on Pinterest