Select Page

La Regidoria d’Infraestructures, encapçalada per Roque Ferrer, ha anunciat que el pròxim dilluns, 26 de novembre, s’iniciaran una sèrie d’obres per adequar i millorar l’estat de set parcs infantils del municipi. Com ha informat el regidor, ‘’l’ús d’alguns parcs quedarà temporalment condicionat a estes obres, i ja s’han senyalitzat per tal d’advertir als usuaris que temporalment no estaran oberts al públic’’.

Els parcs que es tancaran per cometre actuacions de millora són els dels carrers: Marina Baixa, Sant Xotxim i Sant Francesc. I els parcs de Villa Gadea i els carrers Autonomia i Camp Preciós quedaran parcialment tancats.

El pressupost d’estes actuacions és de més de 45.761 euros, els quals una part la sufraga la Diputació d’Alacant a través d’una subvenció nominativa, ‘’que no hem sol·licitat perquè l’Ajuntament disposa d’una partida pressupostària amb recursos suficients per a executar-ho, però l’acceptem i destinarem estos recursos a altres qüestions d’infraestructures que també serveixen per a la millora del nostre poble’’, explicava el regidor. L’actuació es complementarà amb la intervenció de l’Empresa Pública, a través de la seua encomana de manteniment de parcs infantils i jardins, que millorarà l’estat del mobiliari i jardineria de l’entorn dels parcs.

L’objectiu de les obres, com ha informat el regidor és ‘’millorar l’estat de conservació de les zones de joc infantils més deteriorades, i adequar-les a les directrius europees d’equipament i seguretat, instal·lant els revestiments idonis de les superfícies amb materials absorbents d’impactes’’. S’estima que el termini d’execució de les obres siga de dos setmanes, aproximadament.

Ferrer ha concretat les actuacions que es portaran a terme en cada parc:

Al parc del carrer Autonomia, a la zona de Garganes, es substituiran i ampliaran les zones de paviment de cautxú elàstic de seguretat. També es realitzarà un tractament per a la fusta dels jocs infantils.

Al carrer Camp Preciós, al Pla de Castell, es crearan àrees de paviment de seguretat elàstic a la zona enjardinada, on actualment no existeix. A més, es substituirà la font existent i es tractarà la fusta dels jocs infantils.

Al carrer Marina Baixa y també a la zona de Garganes, es refarà el paviment elàstic deteriorat i es substituiran les rajoles per paviment elàstic continu de seguretat, amb el que s’aconseguirà major durabilitat i salubritat a les zones de joc.

El parc del carrer Sant Xotxim comptarà amb la renovació de tot el paviment elàstic de seguretat, així com el deteriorat del carrer Sant Francesc. A més, a este últim s’instal·larà una porta amb tancament automàtic a la tanca perimetral, es millorarà l’accés i es crearà una rampa per a resoldre l’accessibilitat.

Finalment, als parcs de Villa Gadea es tractarà la fusta dels jocs infantils mitjançant envernissat i es substituiran els jocs més deteriorats.

El regidor es mostrava molt satisfet per la posada en marxa d’este pla d’actuació per millorar els parcs infantils d’Altea. Estes obres es sumen a altres actuacions d’adequació realitzades en àrees infantils dels col·legis del municipi per la regidoria d’Infraestructures.

 

Pin It on Pinterest