Select Page

El Centre Cultural d’Altea la Vella acollia ahir per la vesprada una xarrada informativa sobre el Brexit. Esta activitat va estar organitzada per la regidoria de Participació Ciutadana, que encapçala Maria Laviós, i va contar amb la presència de la cònsol britànica Sarah-Jane Morris.

A la reunió  es va parlar sobre la situació del Brexit i l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. També es van donar les novetats respecte a la situació del Brexit i en quin punt es troba a hores d’ara.

La cònsul va estar acompanyada per experts en la matèria que van donar algunes claus als assistents que, tot i la informació rebuda, es van mostrar preocupats per desconèixer en què afectarà el procés a la seua situació a Espanya.

A la xarrada es va insistir en la importància d’empadronar-se al municipi on estan residint. I es va indicar el procediment que cal seguir en el cas que no ho estagueren, tenint en compte que si estan més de 3 mesos residint a Espanya poden demanar la residencia.

En el transcurs de la xarrada es va facilitar als assistents informació rellevant per la població britànica, com l’accés a la targeta sanitària. També se’ls van indicar webs especialitzades per ampliar informació, en el cas sanitari: www.healtcareinspain.eu i sobre el procés del Brexit i les novetats que vagen sorgint: www.gov.uk/world/spain

La regidora de Participació mostrava la seua satisfacció per la gran acollida que va tenir la xarrada i va insistir als assistents, junt amb la cònsol, que poden acudir a l’Ajuntament d’Altea per  informar-se sobre l’empadronament, ‘’perquè estem a la disposició dels residents britànics per ajudar-los. A més al web altea.es, a l’apartat de Ciutadans Estrangers, facilitarem la informació i adreces electròniques que ha donat la cònsol a la xarrada’’. També van estar presents a l’acte el cap de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, Miquel Alcalde, i la responsable del padró i estadística, Almudena Alcalde, que va assenyalar que, a hores d’ara, al voltant d’uns 1.700 britànics estan empadronats al nostre municipi.

Pin It on Pinterest