Select Page

La Conselleria de Cultura invertirà 202.000 en estes obres. 

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha anunciat hui l’inici del procés de licitació de les obres de rehabilitació de la Casa Gadea. “Passat divendres rebíem la grata notícia, des de Conselleria de Cultura, que permetrà realitzar les obres d’adequació de la Casa Gadea”. El pressupost d’adjudicació de la licitació és de 202.000 euros, que assumirà íntegrament Conselleria, i el termini per a l’execució és de 5 mesos.

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet per este anunci de la Conselleria i ha destacat que ‘’estes obres són una intervenció necessària perquè habilitaran la Casa per al seu ple rendiment i poder donar-li l’ús educatiu i cultural al qual volem destinar les instal·lacions. És una notícia molt important per al poble d’Altea. Este equip de govern ha apostat decididament per la cultura i per la recuperació del patrimoni i en este projecte conjuguem les dues’’.

Com ha avançat Llinares, “hem posat a disposició de les empreses locals esta informació perquè tinguen l’opció de presentar-se al concurs si estan interessades. Una vegada s’adjudique l’obra esperem que es realitze en el menor temps possible”.

Les obres solucionaran les qüestions més urgents de les instal·lacions com ara: les goteres de la coberta, així com altres per evitar humitats, l’estat de la volta de vidre –que té filtracions-. També es millorarà la fusteria i s’adaptarà l’accessibilitat, a més es condicionaran els banys per a persones amb mobilitat reduïda. Jaume Llinares també ha recordat una primera actuació en estes instal·lacions, realitzada per l’Ajuntament, per facilitar l’accessibilitat mitjançant una rampa central en l’entrada.

Estes obres de rehabilitació de la Casa Gadea són el fruit de les demandes de l’Ajuntament d’Altea a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. En este sentit, l’alcalde ha recordat que ‘’des de l’Ajuntament vam iniciar este procés fa un parell d’anys, a través de negociacions amb la Conselleria, amb l’objectiu d’aconseguir finançament per rehabilitar la Casa Gadea i consolidar el projecte cultural alteà. La Regidoria d’Urbanisme va redactar la I fase del projecte inicial de rehabilitació amb les necessitats de la Casa i, finalment, Conselleria va acceptar la proposta’’.

L’Ajuntament d’Altea ha destinat la Casa Gadea a usos educatius i culturals, és seu de dos càtedres universitàries, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics ‘Anneta Nicoli’ de la UMH. A més, la Casa Gadea ha acollit la celebració de classes, màsters i exposicions, entre d’altres activitats.

Pin It on Pinterest