Select Page

Dissabte passat, 17 de novembre, es celebrava en la seu de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, el sorteig de les bandes per al XIII Certamen de Música Festera. El certamen es celebrarà el 23 de febrer de 2019, a les 18:00 hores al Centre Cultural. De les sis bandes que es van presentar, les tres triades han resultat: la Unió Musical l’Aurora de Sella, la Sociedad Unión Musical Ciudad de Asís, ambdues d’Alacant i la SIM de Beniganim, de València.

En el sorteig han estat presents, Diego Zaragozí, regidor de Cultura, Vicent Lloret, president de la Federació de Moros i Cristians en Honor a Sant Blai, Juan Antonio Bañuls, president de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i Pepa Pérez, membre de la Junta Directiva, a més dels representants de cadascuna de les bandes inscrites.

En les bases del certamen s’estipula que el nombre de components de cada banda haurà de ser d’un mínim de 50 i un màxim de 60, podent incloure en les seues plantilles fins a cinc intèrprets aliens.

D’altra banda, les tres bandes participants hauran d’interpretar quatre obres, entre les quals destaca una cercavila, un pasdoble de presentació, una obra lliure -marxa mora- i l’obra obligada -marxa cristiana- “Tempesta Pirata” de Ramón García i Soler.

El jurat qualificarà a les bandes amb una puntuació de 0 a 10, basant-se en la interpretació, sonoritat, afinació i tècnica, tant de l’obra obligada com de la lliure. En finalitzar el certamen es concediran tres premis. Un primer premi consistent en 2.000 euros i un diploma, un segon premi d’1.500 euros i diploma, i un tercer premi 1.000 euros i diploma.

El regidor de Cultura ha agraït a la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella l’organització del certamen, així com ha donat l’enhorabona a les bandes triades i convida a tots els ciutadans i amants de la música a assistir a l’esdeveniment.

Pin It on Pinterest