Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha organitzat diferents activitats i xarrades per a la Setmana contra la Violència de Gènere, que tindrà lloc del 18 de novembre al 25, dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Les activitats previstes per a la setmana donaran començament el diumenge 18 de novembre amb un curs de defensa personal per a dones, impartit per Tomás López, instructor de Krav Maga i expert en bullying. Es tracta d’un acte solidari, amb un donatiu de 2 euros que anirà destinat a l’Associació de Mujeres con Voz i tindrà lloc al Pavelló del Poliesportiu d’Altea, de 10:00 a 12:15 hores.

El dilluns 19 de novembre i fins al dijous 21 es realitzarà el taller “Relaciones sanes vs. insanes”, a càrrec de Volmae Social. Aquest taller, com ha informat Vicenta Pérez, “està dirigit als alumnes dels IES Bellaguarda i Altaia. És fonamental conscienciar als adolescents, cal explicar-los que, coses que potser per a ells no són tan alarmants, com els micromasclismes, són l’arrel del que pot arribar a convertir-se en una violència més greuja”.

D’altra banda, el dilluns es projectarà el documental “Volar: 9 mujeres dan voz de su experiencia como víctimas de violencia de género”, produïda per l’Institut Basc de la Dona (Emakunde). Després del visionat es realitzarà un col·loqui amb l’Associació de Mujeres con Voz. Les activitats es duran a terme al Saló d’Actes del Centre Social d’Altea, de 17:00 a 19:30 hores.

El dimarts 20 de novembre es farà el curs “Agresividad y Violencia”, dirigit a dones, a càrrec de Sonia el Hakim, experta en Comunicació No Verbal. És necessari inscriure’s prèviament en la Regidoria d’Igualtat, a la Planta baixa de l’Ajuntament d’Altea. El curs tindrà lloc a l’Escola d’Adults, de 17:00 a 21:00 hores.

El dimecres 21 de novembre, el taller “Relaciones sanes vs. insanes”, es realitzarà, a l’Escola d’Adults, un col·loqui sobre el mateix, obert per a tot el públic, de 18:00 a 19:30 hores.

Com a membres del Comité Comarcal de Igualdad de la Marina Baixa (CCIMB), s’ha organitzat per al divendres 23 de novembre una conferència sobre violència de gènere al Centre Social de l’Albir a les 18:00 hores. El dissabte 24 de novembre hi haurà una gala de presentació del curtmetratge “¿Me amas?”, a càrrec de la directora Ely C. Llobregat, amb qui participa el cantautor Paco Meribero, en una actuació amb les danses d’Alfaz. La regidora de l’àrea ha destacat que “el curtmetratge serà molt interessant ja que hem participat tots els municipis de la comarca de diferents maneres. A Altea s’han rodat algunes seqüències”. Hi haurà un aperitiu i les entrades es poden adquirir als Ajuntaments de l’Alfàs del Pi, Polop, La Nucia i en l’Associació de Mujeres con Voz, amb un donatiu de 2 euros per a l’associació. La gala es realitzarà a les 18:00 hores a la Carpa Municipal de l’Alfàs del Pi.

Per a finalitzar la setmana, el diumenge 25 de novembre es realitzarà una marxa amb motiu del dia Internacional contra la Violència de Gènere, que cada any es realitza en un lloc de la comarca. Tal com ha informat l’edil, “enguany es realitza a l’Alfàs del Pi, per la qual cosa des de la regidoria posarem un autobús que eixirà a les 09:00 hores des de la Plaça els Esports, en direcció a l’Esplanada de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi on es realitzaran els actes”.

Les activitats previstes inclouen desdejuni, repartiment de màscares, l’actuació de Paco Meribero i l’obra de teatre “Qué niña más bonita” de Medusa Teatre. Pel que fa als actes, es procedirà a la lectura d’un manifest per part de totes les regidores d’Igualtat de la Comarca i de representants d’associacions. Així mateix hi haurà un minut de silenci per les dones víctimes de violència de gènere. L’autobús tornarà a Altea a les 12:30 hores.

Vicenta Pérez ha agraït la col·laboració i participació de totes les entitats participants i aprofita per a convidar a totes i tots els ciutadans a participar en les activitats, assenyalant que “la violència de gènere és una xacra en la nostra societat i la conscienciació i formació és molt important per a seguir avançant”.

Pin It on Pinterest