Select Page

La Generalitat ha posat en marxa esta iniciativa, del 5 al 9 de novembre, amb activitats multidisciplinars per reivindicar la necessitat d’esta infraestructura

Altea s’ha convertit este matí en centre de les activitats de la Setmana del Corredor Mediterrani. L’estació del tren ha sigut l’escenari on la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha realitzat una acció artística per promocionar el Corredor Mediterrani. En aquesta iniciativa han participat 30 estudiants del Grau en Belles Arts, baix la direcció artística d’Isidro López Aparicio.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i del secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Lluís Ferrando. També han assistit el coordinador de la Setmana del Corredor Mediterrani, Óscar Calvé; el vicedegà de la UMH, Iván Albalate, i els regidors d’Urbanisme i Hisenda de l’Ajuntament d’Altea, Imma Orozco i Pere Lloret, respectivament.

Del 5 al 9 de novembre estan celebrant-se una sèrie d’activitats multidisciplinars a València, Alacant, Castellò i Altea per reivindicar la necessitat del corredor. L’Ajuntament d’Altea ha mostrat el seu suport a la iniciativa coordinada per la Secretaria Autonòmica que encapçala Ferrando, promoguda per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i en estreta col·laboració amb les universitats públiques valencianes. L’objectiu de la mateixa és conscienciar la societat de la necessitat i la importància d’aquesta infraestructura.

L’acte d’aquest matí a Altea marca la fi d’esta setmana d’activitats. Com ha destacat l’alcalde, ‘’Altea s’uneix a les reivindicacions des de la cultura i l’art’’. Jaume Llinares s’ha mostrat molt satisfet per la col·laboració entre l’Ajuntament, la Facultat de Belles Arts i Conselleria. Així mateix, ha agraït al secretari autonòmic i a la pròpia Conselleria que Altea siga seu de les activitats reivindicatives ‘’sent la única ciutat que hi participa que no és capital de província. És tot un orgull’’.

Sobre el corredor, l’alcalde ha assenyalat que es una infraestructura que es reclama des de fa cent anys i segueix vigent. ‘’Amb este tipus d’accions el que confiem és que el corredor siga una realitat el més aviat possible, perquè és una obra bàsica i necessària per al desenvolupament del País Valencià i del nostre poble’’.

L’alcalde també ha fet referència a les xifres que avalen aquesta reivindicació i ha recordat que l’arc mediterrani concentra pràcticament la meitat del PIB, hi habita el 47% de la població, s’hi genera el 48 % de la producció industrial del país i s’hi concentra prop de el 65% de les Exportacions espanyoles a Europa.

El secretari autonòmic ha relacionat la importància d’esta infraestructura amb la internacionalització de l’economia. Ferrando ha defès el corredor perquè ‘’el mercat dels productes valencians necessita mitjans de comunicació eficients que connecten els nostres ports amb la resta de la península, nord d’Àfrica i Europa. Si ho aconseguim tindrem una economia competitiva. En un món globalitzat el corredor mediterrani és bàsic’’. Ferrando ha assenyalat que ‘’també és part de la nostra reivindicació la millora de les infraestructures locals, també és corredor que el TRAM siga més eficient en freqüència, rapidesa i eficiència del seu traçat i l’alliberament de l’AP7’’. ‘’A més, la finalització del corredor suposarà un enorme progrés en termes d’eficiència energètica en reduir dràsticament l’emissió de CO2’’, afegia el secretari autonòmic.

Pin It on Pinterest