Select Page

Organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea gestionada per Bea Nomdedéu i amb la col·laboració de Ullades Naturals, el Grup Ecologista Xoriguer i Seu Bird Life d’Alacant, se celebrava el passat 27 d’octubre el Dia Mundial de les Aus en l’entorn del riu Algar a l’altura del pont de Sogai.

En el transcurs de la jornada es procedia a l’anellament identificatiu amb un número de registre de diverses aus capturades en xarxes especials i innòcues. A més els ocells eren pesades, avaluades en el seu estat físic, estat de les plomes, sexe i edat i posteriorment de nou alliberades al medi.

Els monitors explicaven la seua activitat científica d’estudi i catalogació a les persones assistents i als xiquets i les xiquetes presents, que podien dibuixar, pintar i retallar diversos materials amb siluetes d’ocells, adhesius i quadernets explicatius. També es van recollir ocells malalts o ferits que una vegada curats reprendran la llibertat.

Per la seua banda, Nomdedéu ha volgut destacar una de les accions que es van dur a terme i que va despertar molta curiositat entre els assistents, sobretot els més xicotets, que van participar de la solta d’un xoriguer procedent del centre de recuperació de fauna silvestre de Santa faç.

“El nombre d’espècies catalogades en el riu Algar s’aproxima a les 120, el que situa en un nivell molt alt el valuós patrimoni ornitològic i científic que atresora el nostre riu”; assenyalava el biòleg i President del Parc Natural de Serra Gelada, Joan Piera, que va participar en l’activitat.

Els ornitòlegs de les associacions esmentades desenvolupen tots els matins dels dissabtes a la caseta propera al pont de Sogai el seu treball, que expliquen a les persones interessades que s’acosten al lloc.

Segons comentava Toni Zaragozí, anellador, “el riu està millor que mai i es presenta com un gran corredor ecològic que es mereix que cada any els amants de la natura celebrem el Dia Internacional de les Aus”.

En total van ser anellades 32 aus de diferent espècie com merles, i rossinyols, entre d’altres i la jornada va comptar amb la col·laboració i presència de Xama de Crevillent, Toni Mulet i Paco Galindo.

 

 

Pin It on Pinterest