Select Page

Les regidories d’Esports i Sanitat estan en contacte des d’un primer moment amb el Departament de Salut  Pública per tractar el cas i traslladen un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

En el dia d’ahir, una mare informava al departament d’Esports de l’Ajuntament d’Altea del contagi d’una menor per Escabiosis, coneguda popularment com sarna. Des del mateix moment de la comunicació, tant la regidoria d’Esports com la de Sanitat es van posar en contacte amb el Departament de Salut Pública de la Marina Baixa per veure quins eren els passos a seguir segons els protocols adequats i actuar.

Els responsables municipals de les dues àrees, Pere Barber i Diego Martínez, llancen un missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania, ja que es tracta d’un cas aïllat, que s’ha diagnosticat i actuat amb rapidesa. Al mateix temps que indiquen que, tot i això, s’ha de seguir el protocol i ser previnguts, com així ho està fent l’Ajuntament.

“La regidoria d’Esports, està actuant amb tot el material que ha estat en contacte amb el cas, i s’estan seguint els passos que ens marca el protocol indicat pel Departament de Salut Pública”; informa Pere Barber, qui ha afegit que ha estat possible actuar amb rapidesa gràcies a que la mare de la menor afectada ha informat del contagi amb urgència.

Pere Barber explica que s’ha informat als monitors i directors dels centres educatius i esportius que han tingut contacte amb el cas “perquè procedisquen segons el protocol establert per Salut Pública”.

Per la seua banda, l’edil de Sanitat, Diego Martínez, recomana que “qui haja estat en contacte amb el cas acudisca al Centre de Salut per a comprovar si està contagiat i actuar en el cas que siga afirmatiu”.

Finalment, Martínez ha assenyalat que “no és una malaltia greu i en cas de contagi compta amb tractament, per la qual cosa no s’ha de generar alarma social”.

A més, Pere Barber ha afegit que les classes de Gimnàstica Rítmica i la resta d’activitats esportives continuen amb normalitat, sempre i quan les persones afectades, o que hagen tingut contacte amb el cas, seguisquen el protocol establert.

S’adjunta la carta informativa que des de Salut Pública s’ha emés amb el protocol a seguir.

Carta_Informativa_Escabiosis

Pin It on Pinterest