Select Page

Dimecres passat, Nit de Tots Sants, un nombrós públic va assistir a la ruta “Una història de mort”, organitzada per la regidoria de Cultura. L’activitat, que celebra la seua tercera edició, va estar guiada per l’historiador alteà Juanvi Martín Devesa.

La ruta va començar a l’escala del Mestre de la Música, on Martín Devesa va explicar que l’activitat coincidia amb el centenari de la defunció del metge Vallés i de la seua mort un 1 de novembre de fa 100 anys, degut a l’epidèmia de grip que va assolar Altea a principis del segle passat (1918).

Seguidament, es van recórrer distints indrets del Poble Antic on es van fer 4 parades que l’historiador alteà va aprofitar per continuar la narració d’històries de vida i mort relacionades amb personatges històrics locals, com Ventura la Comare i Carmelina Sánchez Cutillas, i també alteans anònims que residien o estaven vinculats a les zones del recorregut.

Entre el nombrós públic que hi va assistir a la ruta va destacar la presencia de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i de l’edil de Cultura, Diego Zaragozí. Per al regidor de l’àrea, “esta activitat s’ha convertit en un clàssic de la vespra de l’1 de novembre, avalada pel suport del públic que sempre és molt nombrós. De la mà de les narracions de Juanvi Martín Devesa recordem la història del nostre poble i dels nostres avantpassats. És la millor forma de conèixer les vivències dels alteans del passat i mantindre el seu record en el present”.

Pin It on Pinterest