Select Page

Altea ha reunit durant els dies 29 i 30 d’octubre a 24 representants de 8 països d’Europa en la posada en marxa del projecte Yourope ‘’Joining Paths to Build a Better Perception of Europe’’ (‘’Unir camins per construir una millor percepció d’Europa’’) que lidera el nostre poble. La Casa de Cultura ha acollit les sessions de treball de Yourope que ha situat Altea al marc de l’agenda dels projectes més destacats de la Unió Europea. L’objectiu de Yourope és crear un debat sobre l’euroescepticisme i establir les pautes per millorar la percepció d’Europa i la unió entre tots els països que la conformen.

Per a Pere Lloret, regidor d’Hisenda i RR.HH. ‘’l’organització del projecte Yourope a Altea era un important compromís per a este equip de govern. Estem molt satisfets del resultat final i de la gran acollida que ha tingut en els ciutadans del nostre poble. Tots els socis ens han traslladat la seua satisfacció d’estos dos dies de treball per la fluïdesa amb la que s’ha desenvolupat i l’entorn intercultural entre els 8 països socis’’. El regidor afegia que ‘’a partir d’ara el més important és continuar amb el desenvolupament del projecte i que el document final que es redactarà per combatre l’euroescepticisme siga el més satisfactori possible’’.

El dilluns 29, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va pronunciar el discurs que inaugurava Yourope. Llinares agraïa la presència de càrrecs institucionals i donava la benvinguda als huit països participants: Itàlia, Eslovènia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Xipre i Bulgària. Llinaves explicava que ‘’hem arribat fins ací, liderant estre projecte, perquè som uns europeistes convençuts i perquè creiem que el municipalisme és clau en l’enteniment de tots pobles que conformen la Unió Europea”.

L’acte també va comptar amb les intervencions del regidor d’Hisenda i RR.HH., Pere Lloret; la responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, Paloma Verdú i Ana Alonso, responsable de l’Oficina Europe Direct de la Comunitat Valenciana.

Una de les activitats més destacades de la primera jornada va ser la taula de debat al voltant del tema ‘’La Comunitat Valenciana a Europa’’, encapçalada per Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació  i Daría Terrádez, directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat. A més, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi cultural, es va celebrar un encontre entre els països participants i representants d’associacions, ONG’s i col·lectius del nostre poble.

Finalment, ahir tenia lloc la jornada de cloenda que va reunir, al matí, a tots els socis al voltant d’un debat comú on es va establir l’agenda, les línies de treball, els calendaris, pressupostos i obligacions del projecte. A més, es va crear la imatge, logotip, del projecte Yourope. Ja per la vesprada, va tindre lloc un debat intergeneracional on van participar representants de col·lectius alteans com: estrangers, professors, alumnes, persones de la tercera edat i el grup de Projectes Europeus.

Paloma Verdú ha fet una valoració molt positiva d’estos dos dies, ‘’hem complit les expectatives previstes, amb 150 participants al llarg de les dos jornades on hem treballat diversos aspectes al voltant de l’euroescepticisme’’. I dedicava un especial agraïment a tot l’equip humà de l’Ajuntament d’Altea que ha estat involucrat en l’organització d’este ‘kick of meeting in Altea’.

A més, Paloma Verdú donava les gràcies als col·lectius alteans que s’han involucrat a les jornades, ‘’que seran els que intervindran a les pròximes set trobades europees en cadascun dels països dels socis, on 3 persones d’Altea podran participar. El projecte finalitzarà amb l’entrega de les conclusions del projecte al Parlament Europeu a gener de 2020’’.

Cobertura informativa de mitjans municipals

L’Ajuntament d’Altea, a través del Departament de Comunicació i Noves Tecnologies, ha realitzat una ampla cobertura mediàtica de l’esdeveniment. Així, es va emetre en directe la jornada inaugural a través del canal municipal de youtube.com/ajuntamentd’altea. Tamb es van realitzar connexions en directe a Ràdio Altea i informació puntual a les xarxes socials de l’Ajuntament durant els tres dies de l’esdeveniment; tant Facebook com Twitter d’Euroaltea i comptes oficials @esaltea. Així mateix, la pàgina de notícies de l’Ajuntament, altea.es, ha realitzat un seguiment informatiu de l’esdeveniment.

Intervenció de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, a Yourope Altea 2018: https://youtu.be/72TEXAd5Bn4

Intervenció del regidor d’Hisenda i RR.HH., Pere Lloret, a Yourope Altea 2018: https://youtu.be/mLoOzcLMXEEB

Pin It on Pinterest