Select Page

Emmarcat en els actes commemoratius del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, 19 d’octubre, ahir tenia lloc la formació d’un gran llaç rosa humà i la lectura d’un manifest. L’acte va comptar amb un destacat suport institucional amb l’alcalde, Jaume Llinares al capdavant i els edils d’Igualtat, Vicenta Pérez i Sanitat, Diego Martínez, entre altres membres de l’Equip de Govern.

Eren les 6 de la vesprada quan les desenes de dones presents, vestides amb samarretes rosa, es disposaven formant un gran llaç rosa a la Plaça de l’Ajuntament. L’acte organitzat conjuntament per l’associació Anemona i la regidoria d’Igualtat, va resultar senzill però molt emotiu, sobretot quan una xiqueta, filla d’una afectada per la malaltia llegia una carta en què explicava què és Anemona i la solidaritat que desprèn.

La coordinadora de Anémona a Altea, Yolanda Cebrián, agraïa especialment la presència de les participants ja que l’acte havia estat convocat la setmana passada i ajornat a ahir per motius meteorològics.

Per la seua banda, l’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez recordava que Anemona naixia l’abril del 2002 com un grup d’autoajuda per a dones amb càncer de mama i 16 anys després el seu objectiu segueix sent el mateix. Un lloc de trobada i acollida on poder compartir inquietuds i experiència en la malaltia.

Pérez felicitava els èxits obtinguts per Anemona com el programa per a la rehabilitació del linfedema, inflor del braç, efecte secundari després de la cirurgia de mama que requereix de tractaments específics i en què Anemona s’ha convertit en un referent a nivell nacional.

També, Vicenta Pérez parlava de les activitats físiques en què participa l’associació, fent especial èmfasi en la consolidació de l’equip de rem, en col·laboració amb el Club Nàutic de Benidorm.

“A poc a poc s’ha format una xarxa social en la Marina Baixa de conscienciació i suport i coneixement del càncer de mama la incidència segueix creixent, però també creix el seu percentatge de supervivència”; declarava l’edil d’Igualtat, que va aprofitar el seu discurs per reivindicar una millora en les instal·lacions sanitàries, demanava una celeritat en les proves de diagnòstic, agraïa la dedicació del personal sanitari i convidava a la població a participar en la prevenció.

Finalment l’alcalde, Jaume Llinares, transmetia el suport de l’Ajuntament d’Altea a Anemona i a les persones afectades. “És importantíssim que, a més de convertir la vesprada en una vesprada d’alegria i reconeixement, es converteixi en un acte reivindicatiu. Les administracions públiques ens movem a través de les demandes de la societat civil i si no s’exigeixen millores, inversions i canvis en les polítiques sanitàries, difícilment els polítics o persones que estan al capdavant de les administracions prenen consciència i apliquen les millores necessàries. Sempre la societat civil va davant de les administracions “.

“És important que seguim en la línia de millorar les nostres infraestructures, però a part hi ha tota la tasca social i personal que vosaltres feu. Les malalties i especialment el càncer de mama, és molt més portable si al costat hi ha bona assistència sanitària, tractament humà i d’acompanyament com el que Anemona fa. Sense la vostra ajuda seria molt menys suportable aquesta malaltia”. Amb aquestes paraules el primer edil alteà reconeixia la tasca diària de Anemona.

“L’Ajuntament d’Altea està disposat a col·laborar en les vostres activitats i em consta que l’administració valenciana també. Diumenge vaig estar a la marxa de Benidorm i vaig veure que Anemona té un poder de convocatòria increïble fruit de les activitats diàries i de la valentia que mostreu estant al carrer dia a dia i us anime a continuar amb aquesta encomiable tasca “. Concloïa Jaume Llinares, Alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest