Select Page

El conseller Rafael Climent inaugurarà dilluns que ve aquesta primera trobada internacional i les jornades tindran lloc a Altea.

Els dies 29, 30 i 31 d’aquest mes tindrà lloc a Altea la posada en marxa del projecte alteà YOUROPE. Un projecte que compta amb 8 socis de 8 països diferents i que té per objecte sensibilitzar a la joventut i a la ciutadania en general sobre el paper que juga la Unió Europea en el seu dia a dia, a través del diàleg, del diagnòstic de la situació actual i del debat intercultural.

Entre les activitats proposades per al desenvolupament del projecte es preveuen huit trobades internacionals destacant l’esdeveniment inicial i el final, sent el primer el que tindrà lloc a Altea la setmana que ve i en què participaran una delegació de cadascun dels països socis de la xarxa; Itàlia, Eslovènia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Bulgària, Xipre i Espanya. L’últim dels esdeveniments serà a Brussel·les, al gener de 2020 i en el mateix participaran representants de les institucions europees.

“Em sembla bàsic per a les línies de futur dels governs participar en aquest tipus de projectes europeus”; ha declarat l’alcalde, Jaume LIinares, que ha comentat que “és la primera vegada que encapçalem un projecte europeu i en aquest cas per combatre l’euroescepticisme”.

Jaume Llinares anuncia, alhora que agraeix, l’assistència del conseller Rafael Climent, i de la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Donaria Terradez, en la jornada inaugural de la trobada.

 

Projecte YOUROPE

L’Agència Europea per la Cultura, l’Educació i el Sector Audiovisual aprovava el projecte alteà YOUROPE, integrat en el programa Europe for Citizens (Europa amb els ciutadans). Amb un pressupost de 148.680 €, subvencionat íntegrament per la UE; el projecte té com a objectiu contribuir a que els joves coneguen millor la Unió Europea i les seues polítiques.

De les més de 100 propostes que s’han presentat a tot Europa, el programa Europe for Citizens només ha aprovat 19 per a la present convocatòria i la presentada per l’Ajuntament d’Altea ha obtingut la segona millor qualificació. El projecte alteà és l’únic aprovat que lidera un Ajuntament en territori espanyol.

 

Programa de la trobada

El dilluns 29 d’octubre l’alcalde donarà la benvinguda als participants i posteriorment, el regidor d’Hisenda, Pere Lloret, realitzarà una presentació del municipi d’Altea i la responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú, presentarà l’Oficina i els projectes i programes en què Altea participa. Inauguració del programa a la qual assistirà el conseller Climent.

A continuació, els socis europeus realitzaran una presentació de les seues respectives regions. La segona part de l’acte del matí serà la presentació d’Europe Direct a la Comunitat Valenciana, per part d’Ana Alonso com a responsable de l’Oficina Europe Direct Comunitat Valenciana, en la qual es parlarà de les Polítiques Europees i Difusió Europea.

S’obrirà una taula de debat, “La Comunitat Valenciana a Europa” amb la presència de Rafael Climent González, conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball i Daria Terradez Salom, directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat.

Començarà la sessió de vesprada amb un intercanvi cultural entre les diferents associacions d’Altea i els socis del projecte YOUROPE. En aquest intercanvi es debatran 4 temàtiques diferents, juvenil, cultural relacionat amb les tradicions i festes, musical i els estrangers a Altea.

El segon dia, dimarts 30, al matí els socis treballaran en les agendes, els calendaris, pressupostos, obligacions, com volen treballar junts, creació de l’aliança, tasques de comunicació entre socis, comunicació, difusió i impacte del projecte, i logos , seguint les directrius del programa Europa amb els Ciutadans i afermant l’equip de treball YOUROPE.

Per la vesprada, el Debat Intergeneracional versarà sobre el “Euroescepticismo: la importància de la UE”.

I el tercer dia, dimecres 31 d’octubre al matí tindrà lloc l’avaluació de les jornades i el comiat.

 

Cobertura informativa de mitjans municipals

L’Ajuntament d’Altea, a través del Departament de Comunicació i Noves Tecnologies, emetrà en directe la jornada inaugural a través del canal municipal de youtube.com/ajuntamentd’altea. A més, es realitzaran connexions en directe a Ràdio Altea i informació puntual a les xarxes socials de l’Ajuntament durant els tres dies de l’esdeveniment; tant Facebook com Twitter d’Euroaltea i comptes oficials @esaltea. Així mateix, la pàgina de notícies de l’Ajuntament, altea.es, realitzarà un seguiment informatiu de l’esdeveniment.

Pin It on Pinterest