Select Page

Les Regidories d’Educació i Benestar Social han tornat a organitzar un concurs de cuina dirigit a les persones majors de 60 anys, amb motiu de la Setmana del Major. L’activitat ha tingut lloc en l’Aula de Cuina Municipal, instal·lacions de la FPA. El concurs té per objecte mantenir i mostrar la nostra cuina autòctona i tradicional.

El regidor de Benestar Social, Diego Martínez, ha destacat que “l’edició passada va ser tot un èxit i esperem que es seguisca repetint al llarg dels anys. És un plaer oferir aquestes activitats i seguir superant-nos”.

D’altra banda, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha ressaltat “la importància d’aquest taller perquè la nostra cuina autòctona i tradicional no desaparega”. També ha afegit que “l’elecció dels guanyadors és el més difícil del concurs, perquè en realitat, amb el simple fet que vinguen, gaudisquen i participen ja els fa guanyadors, aprenen noves receptes i açò ens enriqueix”.

Els participants han elaborat una recepta escollint entre un grup de salat i dolç, tenint a disposició tots els ingredients. De salat s’ha preparat una coca farcida, arròs amb fesols i paella; i quant al dolç s’han realitzat mantegades d’ametla, bunyols de carabassa i coca maria.

“Al principi una es troba en un espai que no coneix, perquè no és com estar a casa, però, en canvi, hi ha moltíssim més espai per a cuinar”; ha afirmat una de les concursants que participen per primera vegada.

El jurat ha estat format per un representant de cada grup municipal de l’Ajuntament d’Altea, la regidora d’Educació, el regidor de Benestar Social, el President de la Associació Gastronòmica Bellaguarda i un cuiner professional. Quant als premis es farà lliurament d’un diploma participatiu a cada concursant i un detall als guanyadors o guanyadores, que seran, a més, els que faran de cuiners o cuineres en posteriors cursos de cuina.

Tots dos regidors han animat alteans i alteanes a participar en les activitats d’aquesta Setmana del Major, que són moltes i molt variades.

Pin It on Pinterest