Select Page

L’emissora de ràdio municipal ha emprès un seguit de millores a les seues instal·lacions. Aquestes actuacions coincideixen amb la nova temporada radiofònica que inicia Ràdio Altea en aquest mes d’octubre.

La primera actuació que s’ha dut a terme ha afectat el centre repetidor, en què s’ha substituït el sistema radiant i l’emissor, i s’ha instal·lat un sistema d’adequació de la temperatura a l’interior del centre. Com informava el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Pere Barber ”amb aquestos canvis s’ha aconseguit, d’una banda, una major eficiència energètica i la reducció d’avaries per excés de temperatura que estava patint l’equipament; i per una altra, una major cobertura i qualitat de senyal en tota la localitat”.

En els estudis centrals les millores s’han centrat en la substitució de les taules de so dels estudis u i dos de l’emissora, així com en l’adequació del locutori per donar cabuda a més participants. Sobre aquestos canvis el regidor explicava que ”s’han substituït les taules de so analògiques que, encara que eren taules de gran qualitat, havien estat descatalogades per la qual cosa augmentar les seues capacitats i realitzar un correcte manteniment s’havia tornat un inconvenient ”.

També indicava que ”per a l’elecció dels nous sistemes s’han tingut en compte els informes dels tècnics municipals, que destaquen principalment la capacitat d’aquestos nous equips per aportar solucions a les necessitats actuals de Ràdio Altea, així com la seua possibilitat d’ajustar a les necessitats que puguen sorgir en el futur. Per això s’han instal·lat dos sistemes digitals de configuració oberta i entorn de comunicació Livewire de la marca Axia”.

Pere Barber assegurava que Ràdio Altea necessitava dur a terme aquestes actuacions. I assenyalava que ”quan es va realitzar el trasllat de les antigues instal·lacions de Ràdio Altea a les actuals, l’emissora es va servir dels equips dels antics estudis. Per això hem decidit realitzar aquesta inversió, de prop 40.000 euros, per millorar l’emissora municipal”. Així mateix, l’edil assenyalava que ”són canvis realitzats amb visió de futur, ja que tots els equips i actuacions de millora corresponen a equips d’última generació que ens permetran seguir realitzant una programació de qualitat per apropar tota la informació d’Altea a tota la ciutadania”.

Amb aquestos canvis i la reconfiguració del locutori s’ha aconseguit duplicar el nombre de micròfons que es poden utilitzar en el mateix, el que ofereix la possibilitat de poder realitzar més formats de programes i amb molts més participants.

El regidor també recalcava que “amb les millores en el centre repetidor hem augmentat de forma significativa tant les zones de cobertura a l’interior d’Altea com la qualitat de la mateixa, l’orografia del municipi dificulta la cobertura de la ràdio en certs llocs, pel que des del Departament de Comunicació i Noves Tecnologies s’han estudiat les millors opcions al nostre abast per millorar Ràdio Altea i el servei que aquesta emissora municipal ofereix a tots els ciutadans”.

Pin It on Pinterest