Select Page

La regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, ha informat sobre els treballs de condicionament d’un tram del barranc el Barranquet a Altea. Com ha assenyalat l’edil, ”l’objectiu d’estar tasques, que suposen una inversió aproximada de 35.000 euros, és recuperar l’espai que conforma el Barranquet, recuperar la seua capacitat hidràulica i contribuir a la millora ambiental del mateix”.

Per a això la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha iniciat els treballs que es centren en eliminar les espècies foranes (Arundo Donax, coneguda com la canya comuna), tant al llit com en els marges del barranc. Les actuacions que es duen a terme són severes eliminant el rizoma de l’espècie en la mesura del possible, ja que és aquesta la part vegetativa la qual assegura la dispersió i la invasió de l’espècie arribant a colonitzar llargues distàncies de les àrees adjacents.

Les actuacions que s’estan duent a terme al llarg d’aproximadament 700 metres del barranc, s’han iniciat a l’avinguda Alcalde Juan Alvado, i finalitzaran a l’altura del Col·legi Públic El Blanquinal. Aquestes actuacions es realitzen amb l’ajuda de maquinària adequada en els trams de major accessibilitat i de forma manual en aquells on l’accés és més dificultós.

Pin It on Pinterest