Select Page

La regidora de Participació Ciutadana, Maria Laviós, ha presentat la 11ª edició d’EcoAltea, la fira de les alternatives, juntament amb altres membres de l’organització, Vicent Guardiola, Mari Luz Brotons i Jairo Carrillo. La fira està organitzada per l’associació EcoAltea amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Generalitat Valenciana. Se situarà en els jardins i aparcament de Palau Altea i tindrà lloc els dies 20 i 21 d’octubre, en horari de 10:30 del matí a 22:00 hores, el dissabte i de 10:00 a 20:00 hores el diumenge.

EcoAltea comptarà amb més de cent parades provinents, en la seua majoria, de la província d’Alacant i Murcia, però també de València, Castelló, Madrid, Girona, Toledo i Zaragoza. Cal destacar la presència de parades d’artesans, ONG’s i grups ecologistes, així com llocs dedicats a l’alimentació i restauració. A més, s’ha dissenyat una completa programació en la qual destaquen: conferències, espectacles, tallers i activitats infantils.

Vicent Guardiola ha explicat que EcoAltea es va crear per a promoure la sostenibilitat, la defensa del medi ambient i les alternatives culturals i ecològiques. Enguany el lema és el de “Decréixer per a viure i créixer”, tal com ha recalcat Guardiola, “existeix la necessitat de decréixer, de deixar d’acabar amb el medi ambient, és necessari arrelar encara més una consciència social, que la gent s’implique més”. En aquest sentit, ha destacat la xarrada “Per què el decreixement?’’ del Dr. Carlos Taibo, el diumenge 21 a les 13:00 hores.

Per la seua banda, Mari Luz Brotons ha destacat que, “enguany ens hem proposat no utilitzar plàstic, paper ni reutilitzables”. A més, ha confirmat la presència de l’IES Bellaguarda amb la seua secció d’agricologia, així com l’escola Waldorf, amb tallers d’educació alternativa per als xiquets. També ha recalcat l’activitat de Protectors de la Terra amb la seua iniciativa que “pretén aprovar una llei a nivell mundial sobre el ecocidi, que castigue els mals que li causem al medi ambient”.

Referent al voluntariat d’EcoAltea, Jairo Carrillo ha explicat que existeix una necessitat de col·laboració en l’esdeveniment, “el volum de treball en la fira és molt gran, és fonamental el treball de voluntariat en el procés d’organització, per açò, qualsevol ajuda és benvinguda”.

La regidora de Participació Ciutadana ha agraït la labor dels organitzadors, i ha encoratjat a qualsevol persona interessada a col·laborar i donar suport a aquesta fira, i ha afegit que “des de l’Ajuntament, continuarem apostant per aquesta iniciativa”. L’edil ha recordat l’èxit de participació de les edicions passades i ha animat a tots els alteans i alteanes a participar d’aquest esdeveniment, “convide a tots i totes a assistir a la fira perquè presenta una variada oferta d’activitats ecològiques i alternatives per a totes les edats, no hi ha excusa per a quedar-se a casa”.

Per a més informació sobre l’esdeveniment es pot accedir a la pàgina web www.ecoaltea.org, i a través de les xarxes socials d’EcoAltea.

Programa_Ecoaltea_2018

Pin It on Pinterest