Select Page

A l’última sessió plenària de l’Ajuntament d’Altea, Imma Orozco, com a alcaldessa accidental, i davant de la difusió d’una notícia errònia als mitjans de comunicació per part del PP, respecte de la qualitat de l’aigua de bany, va donar la paraula al regidor de Platges, Roque Ferrer, qui va explicar el contingut de l’informe de la Conselleria. ‘’Este informe fa referència a l’aigua dels rius dels «Arcs» i del «Brell», els quals desemboquen a les platges de Cap Blanc i de l’Olla, respectivament. I se’ns adverteix que l’aigua porta continguts residuals i no recomana el bany en eixa aigua dels rius. No obstant això, l’aigua de les nostres platges este estiu han obtingut una qualificació d’excel·lent en totes i cada una d’elles’’.

En este sentit, el regidor ha recordat les mesures portades a terme: “com a mesura immediata, es va procedir a advertir als banyistes, mitjançant el personal de socorrisme, la no recomanació de bany en l’aigua dels rius, aprofitant que els llocs dels socorristes estaven fitant a la desembocadura dels mateixos.

Com a segona mesura, es van senyalitzar verticalment les dues desembocadures dels rius, amb text que indicava la no recomanació de bany en les seues aigües.

Com a tercera mesura, des de la regidoria de Cicle Hídric es va iniciar, la setmana passada, un obra per a acabar una instal·lació municipal de clavegueram, la qual estava incompleta, per a evitar que l’aigua residual d’un grup nombrós de cases d’Altea la Vella seguisca vessant al riu del «Brell», fet pel qual suposem que les analítiques de la Conselleria presentaven una càrrega microbiològica molt més elevada que les del riu dels «Arcs»”.

‘’En conclusió, -assenyalava Ferrer-, tot i que la contaminació fecal no afecta a l’aigua de les nostres platges de manera significativa, no ens podem permetre este fet insalubre, per això estem portant a terme accions per minimitzar-ho i evitar el contacte de la ciutadania amb este medi, cosa que ni el PP ni CIPAL han fet mentre governaven les àrees de Sanitat, d’este Ajuntament, en els últims 25 anys’’.

Seguidament, Orozco va reprovar la conducta dels portaveus del PP, Rocío Gómez i Jesús Ballester, als quals va exigir, en nom de l’equip de govern, una rectificació pública o, en el seu defecte, la seua dimissió “per la seua actitud irresponsable i impròpia d’un representant públic. La difusió d’esta falsedat, en una qüestió, és tan sensible per a la imatge d’Altea, com és la qualitat de les seues aigües de bany, i pot provocar, a més de la comprensible alarma social, un greu dany a l’economia alteana, la qual cosa és intolerable. Les analítiques de l’aigua de bany en estes zones han donat sempre un resultat excel·lent”.

Pin It on Pinterest