Select Page

Al voltant d’un miler de persones han participat en les activitats programades per l’Ajuntament d’Altea amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Ahir al matí, més de 800 esportistes de totes les edats participaven en la carrera del 9 d’Octubre que ha celebrat enguany la seua 25 edició. El recorregut de la carrera constava de dos modalitats, una de 5 kilòmetres i una altra de 10 kilòmetres.

En categoria masculina, el guanyador de la modalitat de 10k va ser Juan Antonio Fernández, del Club Atletismo Benidorm i del mateix club també va ser el segon classificat en esta categoria, Rubén Caballero i la tercera posició va ser per a José Antonio Benavente del Club Atletismo La Nucia. En categoria femenina, la primera dona en creuar la meta va ser Estela Alhambra; seguida per Sonia Tirado, del Club Atletismo Benidorm i en tercer lloc va arribar Marta Ortego del Club Santinos.

En la carrera dels 5 kilòmetres, el primer corredor en arribar a meta va ser Hamza Ardjoun del Club Atletismo Alicante; seguit per Javier Mayor i Roberto Carlos Gabaldón. En els 5k femenins la primera corredora va ser Eva Martín-Moreno, seguida de Maria Carrillo i Gemma Ann Selby.

Cal destacar els més de 400 xiquets i xiquetes d’Altea, i també de la comarca, que van participar al circuit de l’Avinguda Jaume I, en les distintes categories, des dels més menuts passant per pre-benjamins, alevins i benjamins.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el regidor d’Esports i Joventut; Pere Barber; i la regidora de Turisme, Anna Alvado; van ser els encarregats de l’entrega de trofeus.

El regidor d’Esports i Joventut mostrava la seua satisfacció per ‘’l’èxit d’aquesta prova entre els esportistes ja que, any rere any, augmenta el nombre de participants’’. ‘’En este 25 aniversari de la prova hem superat la participació de l’any passat i estem molt satisfets perquè Altea és una cita imprescindible per a molts corredors. Vull felicitar als guanyadors i guanyadores de les distintes categories i emplaçar-los a la pròxima cita de la carrera alteana’’.

La prova va transcórrer sense incidents i el regidor agraïa a la Policia Local, a Protecció Civil, a les Ambulàncies i als ciclistes voluntaris que acompanyaven durant la cursa.

A més, l’Ajuntament d’Altea també va organitzar altres activitats per commemorar el 9 d’Octubre. El dia 8 d’octubre, la plaça de la Pau acollia diversos tallers didàctics, l’actuació de Trobaversos i un taller de ball a càrrec del grup de danses Bellaguarda Tradicions que va comptar amb una nombrosa participació de xiquets i xiquetes.

La jornada de celebracions va concloure el dia 9 per la vesprada amb la representació de l’obra de teatre, ‘’Joanot’’ de Joan Nave, al Centre Social d’Altea, a càrrec de la Regidoria d’Educació i Normalització Lingüística.

Pin It on Pinterest