Select Page

L’Estatut de Municipi Turístic centra el debat d’aquesta comissió que es va celebrar els passats dies 20 i 21 de setembre a Benidorm

La Comissió de Turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies va celebrar els passats dies 20 i 21 de setembre una trobada a Benidorm per elaborar l’esborrany de l’Estatut de Municipi Turístic de la Comunitat.

L’edil de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Anna Alvado, va participar en aquesta trobada que va estar presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer en la sessió inaugural de dijous i per la directora general de Turisme, Raquel Huete, divendres. També van assistir Antoni Such, director general d’Administració Local, els delegats de Presidència de la Generalitat de València i Alacant, Francisco Molina i Esteban Vallejo, així com el president de la FVMP, Rubén Alfaro.

Francesc Colomer va destacar en la inauguració la importància del debat d’aquesta comissió com a punt de trobada dels municipis turístics, destacant el valor de les aportacions que provoquen ambiciosos canvis per normatives més realistes.

Anna Alvado va mostrar el seu interès en assistir a aquestes jornades de treball, així com en què Altea forme part d’aquesta recentment constituïda comissió de Turisme de la FVMP. “És prioritari que un municipi turístic com Altea participe en la presa de decisions que es puguen produir en matèria turística, ja que és el pilar fonamental de la nostra economia, per aquest motiu hem sol·licitat formar part d’aquesta Comissió”. A més, afegia la regidora, “des del Departament de Turisme treballarem per complir amb els criteris i obligacions que es marcaran per rebre el reconeixement de Municipi Turístic, -avançant que-, gràcies a la política duta a terme en els darrers anys, ja vam complir molts d’ells. Com són la posada en marxa de mecanismes participatius en matèria turística, com el Consell de Turisme constituït en 2016; l’adhesió al Codi Ètic que es va realitzar en 2017; refermar estratègies que reforcen la qualitat en destí, com la campanya de Hospitalitat realitzada a Altea enguany, etc”.

En aquesta ocasió la FVMP en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i les administracions locals dels municipis turístics més importants del nostre territori, van debatre sobre l’esborrany del decret que regularà l’Estatut de Municipi Turístic a la nostra comunitat.

El debat a la comissió es va centrar en el desenvolupament de la proposta de l’Estatut de Municipi Turístic, en el qual es fixen tant els criteris com les obligacions per a ser considerat municipi turístic; condició que comporta l’assumpció dels compromisos establerts en el Codi Ètic del Turisme Valencià. L’esborrany que serà elevat a l’Agència Valenciana de Turisme, incorpora els criteris per adquirir la condició de municipi turístic, les obligacions per al reconeixement, així com els drets i el procediment establert.

L’administració de la Generalitat i els ajuntaments han de cooperar per posar en marxa accions comunes i facilitaran l’exercici de les respectives competències en matèria de turisme. La comissió s’ha citat per una propera trobada en què es pretén concloure satisfactòriament amb l’aprovació de l’Estatut de Municipi Turístic.

Pin It on Pinterest