Select Page

La 2a Versió Preliminar del Pla General Estructural estarà en exposició pública fins el pròxim 23 d’octubre.

El passat dimarts la Casa de Cultura va acollir una sessió explicativa i participativa sobre les modificacions introduïdes en la 2a Versió Preliminar del Pla General, l’exposició pública del qual va ser aprovada en plenari el passat 8 d’agost.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, junt amb els tècnics redactors del Pla, van explicar els canvis més importants que s’han fet a la 1a versió que va ser aprovada a finals de la legislatura anterior.

Per a Orozco, “este document és la suma de la participació que es va fer durant 180 dies, els informes que ens han arribat d’altres administracions i la determinació de l’actual equip de govern d’impregnar de realitat el document”. La diferència entre l’anterior exposició pública de la 1a versió i esta és que en aquell cas es tractava d’un document íntegrament nou, que modificava tots els paràmetres coneguts des del PGOU 1982, i ara es modifiquen només alguns aspectes, importants, però molt acotats’’.

En paraules de la responsable d’Urbanisme “esta proposta suposa un gran avanç respecte de l’anterior perquè sí que inclou solucions a problemes crònics del nostre poble que, a més, són materialitzables al llarg de la vida del Pla”. Entre les qüestions que es van destacar està el fet d’haver superat els informes negatius de creixement, la reducció de la parcel·la mínima per a construcció de vivendes unifamiliars en sòl protegit de 15.000 a 10.000 m2  vinculant-les al manteniment de l’explotació i el paisatge agrícola o la previsió d’una xarxa viària d’acord amb els desenvolupaments previstos.

A eixe respecte, es va donar a conèixer l’estudi per a la Millora de la Connectivitat en l’autopista AP-7 en la Comunitat Valenciana redactat per la Conselleria i que ja s’ha remés al Ministeri de Fomento. La responsable d’Urbanisme destacava “el treball conjunt que s’ha fet entre la Subdirecció de Mobilitat i l’Ajuntament per aconseguir un consens respecte de les alternatives. Este document és importantíssim per a Altea perquè la idea de fer un enllaç sud que ens permeta utilitzar l’autopista com a ronda i alliberar la N-332 deixa de ser unilateral i ara és també la Generalitat Valenciana qui aposta per ella”.

Per últim, Orozco va recordar que ‘’el termini per presentar al·legacions acaba el 23 d’octubre i que, en este punt, només es pot al·legar a aquelles qüestions que s’han modificat en este document, no a aquelles que ja han sigut al·legades i han rebut contestació”. A més, va voler remarcar que “hem treballat a consciència per salvaguardar l’interès general, perquè en això consisteix el planejament, no en especular o veure a qui beneficies a nivell particular sinó en tindre una visió global de les necessitats del poble i plasmar-les en el pla”.

Pin It on Pinterest