Select Page

El passat dia 6 de setembre en la sessió plenària, i dies després públicament, el Partit Popular ja va al·ludir a la necessitat que Altea tinga una potabilitzadora, acusant a l’equip de govern que no siga així. A més, el PP local també ha manifestat en el mateix ple i a la premsa tant la falta de potabilitzadora com les restriccions d’aigua que han tingut lloc en diferents urbanitzacions de la zona de la serra.

Davant d’estes declaracions, Roque Ferrer, edil de Cicle Hídric, ha volgut informar que este mateix estiu, concretament en el mes de juliol es va finalitzar la redacció del projecte de la potabilitzadora, que compta amb un pressupost base de licitació d’1.085.000€. Ferrer també va explicar que en estos moments s’està a l’espera que des d’Hisenda s’apliquen els recursos econòmics necessaris per a poder iniciar la licitació i posterior execució de l’obra.

El propi edil afirmava que “el problema de la potabilitzadora no és alguna cosa nova, ja que es ve arrossegant des de fa molts anys i el PP el podria haver solucionat en la passada legislatura, però com no els va preocupar en cap moment la qualitat de l’aigua i el consegüent benestar de la ciutadania van preferir ocultar a Salut Pública les analítiques d’aigües, no important-los la salut de les alteanes i alteans i no aportant cap mitjà ni solució a este problema”.

D’altra banda, Roque Ferrer, ha abordat la problemàtica de la serra destacant que “serà privat fins que des de l’àrea d’Urbanisme es procedisca a fer-ho públic aportant totes les garanties’’; destacant que les “línies mestres de PP i CIPAL no serveixen ja que els dos partits insisteixen en utilitzar els impostos de tots els alteans per a pagar instal·lacions que presten servei exclusivament a urbanitzacions privades, intentant socialitzar les obligacions dels propietaris de la serra amb els diners de la resta de la ciutadania”.

El regidor de l’àrea de Cicle Hídric ha donat a conèixer que este problema que es ve arrossegant en el nostre municipi des de fa dècades té una solució per la qual ja s’està treballant juntament amb la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria, perquè esta execute, per valor d’1.000.000 €, l’obra de renovació de la canonada que transporta l’aigua procedent del Consorci de la Marina Baixa des del dipòsit del Montahud fins al de Sant Xotxim. Açò incrementarà la capacitat de transport dels 90 l/s de cabal màxim que pot trasbalsar la canonada actual fins als 150 l/s de cabal horitzó amb la nova, per a així poder proveir els nuclis urbans, disseminat i les urbanitzacions de la serra i destacant que a Altea des de principi de legislatura s’està treballant en la millora de la xarxa d’aigua potable, modernitzant-la i dotant-la de millors infraestructures ja que és conscient de la importància que tenen estes actuacions que no realitzaven en el nostre municipi des de feia anys.

Respecte a les declaracions del Partit Popular quant a la potabilitzadora i xarxa d’aigua potable afirma que “tan sols els haguera bastat aplicar l’equació de la continuïtat a este contratemps de mecànica de fluids, per a deduir que este problema que es ve arrossegant des de fa anys no té una solució immediata com intenta fer creure el PP enganyant una vegada més als alteans, un engany que es fonamenta en la seua falta d’interés per Altea i que els ha portat sempre a governar sense rumb i pensant en els seus propis interessos. Mostra d’açò és la nefasta gestió que van fer al executar un obra precària per a connectar el sistema municipal amb el privat de la serra, amb els diners de tots els alteans la qual discorre sobre terra, sense soterrar, i per parcel·les privades, amb una capacitat de transport de només 10 l/s i un cost de 172.000€. ‘’Ara és quan des de Cicle Hídric treballem, planifiquem i disposem de projectes redactats per a obres definitives, iniciem accions i tenim les ferramentes necessàries que ens ha permès iniciar els expedients administratius que permetran iniciar les obres en un futur pròxim amb la finalitat de tenir un sistema hídric per a Altea, eficient, robust, eficaç i versàtil, i que en els pròxims anys, governe qui governe, vagen executant-se les obres que ara ja estan planificades i no hi hagen problemes relacionats amb el subministrament d’este bé bàsic en tot el terme municipal”.

Des del departament de Cicle Hídric, Roque Ferrer, ha afirmat que “cal recordar que tant PP com CIPAL van votar, en l’últim plenari, en contra de la proposta del govern municipal de dotar al projecte de la potabilitzadora de recursos econòmics per a desenvolupar la seua execució i també de la proposta de reduir el consum dels abonats de la serra que estan fent un ús abusiu dels recursos hídrics, mostrant una vegada més el poc interès que tenen per Altea obeint així únicament als seus interessos personals”.

 

Pin It on Pinterest