Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha rebut als joves que participen en la “V Beca Residència Artística Altea”, que romandran durant tres setmanes en el municipi i desenvoluparan els seus projectes artístics i de recerca sobre l’entorn paisatgístic alteà.

La cita ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Altea i al costat de l’alcalde han estat presents el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el regidor de Festes, Vicent Ripoll i el director del projecte i professor de la Facultat de Belles Arts d’Altea, José Hinojos.

La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández i la Fundació Caixaltea, han becat a sis artistes. Els joves provenen de les facultats de Belles Arts de Bilbao, Sevilla, València, Murcia, Granada i Tenerife. La beca cobreix les despeses d’allotjament i manutenció.

En aquesta cinquena edició, els becats s’allotgen en ple Centre Històric i han coincidit que Altea té una llum molt clara i especial, que s’accentua amb les cases blanques del municipi. “Altea és un poble preciós, en un enclavament perfecte i compartir aquesta experiència amb altres companys ho fa molt enriquidor”, explica Ismael, un dels artistes. Els joves han rebut un detall per part de l’Ajuntament.

Diego Zaragozí, regidor de Cultura, ha agraït als artistes haver volgut participar en la Beca Paisatge i els ha desitjat una bona estada. Per la seua banda, Vicent Ripoll, regidor de Festes, ha convidat als joves a participar en les festes patronals que reflecteixen un ambient que forma part del paisatge alteà.

José Hinojos, director del projecte i professor de la Facultat de Belles Arts d’Altea, ha explicat que la posterior exposició es celebrarà a la fi de mes i reunirà en la Casa de Cultura tots els projectes que els joves artistes duguen a terme durant la seua estada a Altea.

L’alcalde Jaume Llinares, ha destacat “la importància artística, cultural i històrica d’Altea” i que és important que aquestos joves donen a conèixer Altea de forma artística, “doncs és un poble en el qual tradicionalment s’han instal·lat molts pintors europeus a viure i desenvolupar el seu treball”. Finalment, els ha desitjat que gaudisquen, que aprenguen, que coneguen els nostres costums i el nostre paisatge. “Espere que us porteu un bon record d’Altea”, ha conclòs el primer edil alteà.

Pin It on Pinterest