Select Page

“No han pogut ser millors les dades d’ocupació del sector hoteler en el mes d’agost, millorant els ja bones dades obtingudes el 2017”; ha declarat l’edil de Turisme Anna Alvado basant-se en les dades facilitades pels establiments hotelers d’Altea i per HOSBEC, els quals indiquen que l’ocupació mitjana al mes d’agost ha estat d’un 97,90%, liderant en ambdues quinzenes el rànquing d’ocupació de la Costa Blanca.

A la segona quinzena, Altea ha encapçalat l’estadística amb un 97,90%, seguida de Calp 95,54%, Finestrat 92,38%, resta Costa Blanca 92,21%, El Albir 91,33%, la Vila Joiosa 80,81 % i Alacant Sud 80,16%.

La regidora de Turisme, Anna Alvado mostrava la seua satisfacció davant aquestes dades, “és una realitat que Altea ha tingut les millors dades d’ocupació dels últims anys, no veient-se afectada per la tendència a la baixa que ha patit el sector en altres municipis turístics . Altea és més que turisme de sol i platja sent molt demandades, per les persones que ens visiten, altres activitats d’oci com les visites guiades, esdeveniments culturals, festes i senderisme, entre altres. Hem de seguir donant a conèixer els múltiples encants que té Altea i el seu entorn, condicionant i embellint els nostres recursos, sempre des d’una perspectiva sostenible “.

Alvado ha agraït al sector turístic alteà “la seua professionalitat generant experiències positives en els seus clients, sent aquesta, la millor promoció que podem fer del nostre municipi”.

Pel que fa a les atencions als turistes que ens visiten, el total d’atencions realitzades a la Tourist Info Altea ha estat de 3.698 atencions, liderant els turistes nacionals amb un total de 2.043 atencions, sent les principals procedències les Comunitat Valenciana (631) , Comunitat de Madrid (471) i País Basc (204).

El total d’atencions a turistes estrangers ha estat de 1.655 atencions, corresponent les principals procedències internacionals a França (650), Regne Unit (421) i Bèlgica (103).

En el Punt Informació situat a la Mostra d’Artesania, el total de turistes atesos ha estat de 3.322, dels quals 2.292 corresponen a turistes nacionals, amb la Comunitat Valenciana (734) al capdavant seguida de la Comunitat de Madrid (602) i de Castella Lleó (232). La resta d’atencions, 1.030, ha correspost a turistes estrangers, sent les procedències més destacades França (334), Regne Unit (202) i Alemanya (86).

Sobre les informacions més demandades, igual que en el passat mes de juliol, destaca la informació local seguida de rutes de senderisme, informació de pobles de la Marina Baixa, activitats culturals, festes i transports.

Durant tot el mes d’agost s’han continuat oferint les visites guiades gratuïtes que, amb un total de 14 visites, han transcorregut per gran part del nostre terme municipal; Cap Blanch i els Arcs, Casc Antic, Altea la Vella, Camí Reial i Quintanes i Barranquet. El total de participants en les visites durant el mes d’agost ha estat de 395 persones, superant amb escreix els 298 participants d’agost de 2017 amb 13 visites guiades.

El tren turístic va iniciar el seu servei en el mes d’agost. Segons dades de l’empresa, gairebé 3.000 persones han utilitzat el nou tren turístic d’Altea durant aquest mes.

Pin It on Pinterest