Select Page

Segons dades de HOSBEC i les dades aportades pels hotels d’Altea, l’ocupació mitjana al mes de juliol va ser del 93%, destacant el 96,02% a la segona quinzena, superant el 94,33% el 2017 i liderant el rànquing d’ocupació de la Costa Blanca; Altea 96,02%, Finestrat 91,90%, Calp 88,09%, resta Costa Blanca 85,84%, Albir 80,75%, Alacant Sud 77,42%, i la Vila Joiosa 74,75%.

Segons la responsable de Turisme, Anna Alvado, “són uns magnífics dades, tenint en compte que la tendència, tant a Benidorm com a la resta de la Costa Blanca, ha estat d’una ocupació inferior respecte a les dades de 2017. L’obertura de altres destinacions turístiques a la mediterrània augurava, per a aquest estiu, una ocupació més baixa tant al juliol com a l’agost. Altea ha seguit mantenint l’extraordinària xifra de visitants d’anys anteriors, gràcies a l’excel·lent treball realitzat per les empreses del sector, així com per la promoció com a destinació turística diferenciat que realitzem des del departament en els últims anys “.

Pel que fa a les atencions als usuaris, cal distingir els dos punts d’informació turística habilitats en l’època estival. A la Tourist Info Altea s’han atès un total de 2660 persones, dels quals 1186 corresponen a turistes nacionals, destacant les comunitats autònomes de Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc, i 1474 corresponen a turistes estrangers, sent les procedències més destacades Regne Unit, França i Bèlgica. En el Punt Informació situat a la Mostra d’Artesania, el total de turistes atesos ha estat de 2293, dels quals 1271 corresponen a turistes nacionals, amb la Comunitat Valenciana al capdavant seguida de Madrid i Castilla León i 1022 corresponen a turistes estrangers, sent les procedències més destacades França, Regne Unit i Noruega.

Les visites guiades gratuïtes és una altra de les activitats destacades de l’estiu. Les rutes que s’han ofert al mes de juliol són les d’Altea, Altea la Vella, Camí Reial i Cap Blanch, amb un total de 13 visites en què han participat 221 persones. Alvado manifestava que “ha estat un encert fer coincidir algunes d’aquestes visites amb les festes de les diferents partides d’Altea donant-li un valor afegit a la ruta. Evidentment es continuaran realitzant en els mesos d’agost i setembre “.

Pel que fa a les informacions més demandades, destaca la informació local seguida de rutes de senderisme, informació de pobles de la Marina Baixa, activitats culturals, festes i transports.

Pin It on Pinterest