Select Page

Durant les cinc Jornades de Participació per als Ciutadans Estrangers, subvencionades per la Diputació d’Alacant, les i els assistents de diferents nacionalitats residents a Altea, van tenir l’oportunitat de conèixer els nombrosos mecanismes de funcionament de l’administració local, amb l’objectiu de fomentar la seua integració en la dinàmica diària del municipi i crear canals de participació entre la ciutadania local, l’administració i els residents de les diferents nacionalitats perquè tinguen les mateixes oportunitats de desenvolupament social, econòmic i/o cultural que els residents locals. Tot això amb la intenció de construir una ciutadania oberta que siga capaç d’aportar i participar en tots els aspectes socials, culturals, esportius i festius, entre d’altres, del municipi. Ha explicat l’edil de Participació Ciutadana, Mari Laviós.

A més, “amb aquestes jornades s’ha permès a la comunitat de residents estrangers d’Altea conèixer tots els seus drets i recursos disponibles per a viure amb una major qualitat de vida, ja que quan resideixes en un país estranger, pot ser una tasca confusa si no comptes amb suport”. Ha afegit  Laviós; qui ha apuntat que “es van realitzar nombroses activitats de diferents temàtiques com el coneixement de l’administració local, la participació en la vida social del municipi, la implicació en àmbit cultural i festiu, l’intercanvi d’experiències socials entre diferents nacionalitats, o la participació ciutadana a l’abast de la ciutadania “.

Els assistents a les jornades provenien de diferents llocs com Canadà, Mèxic, Londres, Holanda, Alemanya, França. Rússia i Suïssa.

Finalitzades les jornades Mari Laviós remarcava “que ha estat una experiència enriquidora per ambdues parts. Per a ells, perquè s’han assabentat d’aspectes que desconeixen i per a nosaltres perquè ens ajuda a millorar la relació entre l’administració local i el ciutadà estranger”.

“Mitjançant aquestes jornades coneixes de primera mà les inquietuds de la ciutadania estrangera, dels problemes més importants que es troben a l’hora de viure al nostre poble i del que cal millorar, com també dels aspectes positius que cal mantenir” . Assenyala la responsable municipal de Participació Ciutadana.

“L’èxit de les jornades ha residit en la participació activa que ha tingut la gent i la gran acceptació de les mateixes. Una mostra d’això és que un cop finalitzades els assistents han sol·licitat que es repeteixen “. Ha conclòs Mari Laviós, regidora de Participació Ciutadana.

Pin It on Pinterest