Select Page

L’arxiu documental de qui fora bibliotecari d’Altea, l’escriptor i historiador Ramón Llorens Barber (1931-2004), ha sigut traslladat des de la Finca la Pau fins a l’Arxiu Municipal d’Altea.

La documentació ha sigut transferida dins de l’acord de cessió del fons, signat el passat 22 de març de 2018, entre l’Ajuntament d’Altea, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i la família de Ramón Llorens. El fons es trobava a la casa de camp familiar de la Pau, en la partida dels Bassars al terme municipal d’Elx, lloc que Ramón Llorens utilitzava per realitzar alguns dels seus treballs. Els familiars han posat la documentació en caixes i realitzat un inventari, per facilitar el trasllat.

El fons està constituït per la biblioteca personal del l’autor i per l’arxiu documental, en part, format pels documents produïts en el desenvolupament de la seua gran tasca d’investigador de la història,la cultura, l’art, la premsa, la llengua i l’etnologia d’Altea i la seua comarca.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, es mostrava satisfet i agraïa la disposició i la col·laboració dels fills de Ramón Llorens per possibilitar la conservació i divulgació de l’obra i la figura de l’investigador alteà.

 

Pin It on Pinterest