Select Page

Dissabte passat concloïa la XVI edició d’Alteatre, el Certamen Nacional de Teatre Amateur que s’ha celebrat al llarg del mes de juliol. Abans de l’entrega de premis, l’auditori de la plaça de l’Aigua va acollir l’actuació del grup alteà Pla i Revés que va posar en escena l’obra ‘’La Presa’’, fora de concurs.

Els participants d’esta edició han sigut les companyies Jacaranda11 amb l’obra ‘’El _ _ _ _ la Bernarda’’; Carabau Teatre amb l’obra ‘’Estocolmo: se acabó el cuento’’ i La Inestable 21 que van interpretar ‘’Q’’.

Després de les oportunes deliberacions, el jurat va decidir atorgar el primer premi, dotat amb 1.000 euros, a l’obra ‘’Q’’, que també va obtenir el benefici del públic, que la va valorar com el millor espectacle. Les obres ‘’El _ _ _ _ la Bernarda’’ i ‘’Estocolmo: se acabó el cuento’’ van ser guardonades amb un premi de 700 euros cadascuna.

Així mateix, el jurat va atorgar les següents mencions: la millor direcció va ser per a Antonio Gutiérrez per ‘’Q’’, que també va aconseguir el reconeixement per a la millor escenografia. El millor paper masculí del certamen va correspondre a Rafa Martín per ‘’Estocolmo: se acabó el cuento’’. Finalment, el jurat va premiar a Mónica Madrid, pel seu paper en  ‘’El _ _ _ _ la Bernarda’’, com la millor actriu del certamen.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, va presidir el jurat, que estava composat pels següents vocals: Paco Such, José Jaime Alvado i Rosa Montiel de Pla i Revés; Anna Lanuza, com a representant del món de la cultura i Ignacio Beltrán, tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Altea i secretari del jurat.

Diego Zaragozí va ser l’encarregat de l’entrega dels premis als guanyadors. El regidor va mostrar la seua satisfacció per la consolidació d’este certamen que cada any és un èxit d’assistència. Segons Zaragozí, ‘’Alteatre és una de les cites culturals més destacades de l’estiu. Altea es converteix durant tot el mes de juliol en la capital del teatre amateur gràcies a la qualitat de les companyies que hi participen i a les magnífiques interpretacions dels actors i actrius disposats a demostrar la vertadera essència del teatre’’.

Pin It on Pinterest