Select Page

El premi al millor estand, valorat en 500 euros, ha recaigut en Bea Ruiz, artesana de la joieria; el premi a la millor peça, valorat en 1.000 euros, ha sigut per a J. Eduardo Lopes, artesà que elabora joguets amb fusta. Finalment, el premi UNART, que atorguen els artesans per a l’accés directe a l’edició 2019 de la Mostra, ha sigut per a Joaquín Plana, artesà que treballa amb llana d’ovella, per a la creació de joguets.

L’entrega dels premis, que enguany han augmentat la seua quantia, va tindre lloc la nit del dimecres a la plaça de l’església d’Altea. El jurat va estar compost pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, que el va presidir, i van actuar com a vocals la regidora de Turisme i Comerç, Anna Alvado; el regidor de Festes i Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll i les regidores Rocío Gómez i Arianna Bürli; d’UNART Martha Williams i de la Regidoria de Cultura, Ignacio Beltrán i Fernando de Trazegnies, que va actuar com a secretari.

La Mostra es va inaugurar el passat 30 de juny i romandrà a la plaça de l’Església fins el 2 de setembre. Està formada per 16 parades amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com metalls preciosos, vidre, fusta, cuir, paper, ceràmica, seda, llana, etc. L’horari és de 19:30 a 24.00 hores i com és habitual es complementa amb activitats paral·leles els dimecres, com concerts i tallers.

Diego Zaragozí destacava l’alt nivell de tots els participants, i assenyalava la dificultat del jurat per a elegir els guanyadors, ‘’per l’alt nivell i qualitat dels artesans participants’’.

Altea és una referència en l’àmbit de l’artesania nacional. La Mostra reuneix la qualitat, disseny, originalitat i creativitat de tots els participants, seleccionats per un jurat especialitzat. La majoria dels articles de la Mostra són elaborats a nivell local, son peces creades, dissenyades i elaborades al taller de cada artesà. A més, cal destacar el valor afegit que suposa el que propi artesà estiga present en el seu estand per explicar el procés de creació de la peça.

Al llarg d’estos 35 anys de Mostra han participat més de 700 artesans procedents de tota la geografia espanyola i també de fora de les nostres fronteres.

 

Pin It on Pinterest