Select Page

L’edil de Participació Ciutadana, Maria Laviós ha informat sobre la nova campanya d’empadronament llançada per l’Ajuntament amb l’objecte de regularitzar el padró municipal. “Es tracta d’una iniciativa per conscienciar la població que resideix habitualment en el municipi i que no està inscrita en el padró, perquè ho faça i l’ajuntament reba la quantitat econòmica real que li correspon per nombre d’habitants i que es destina a serveis de seguretat, sanitat, neteja, educació o cultura”;  ha detallat l’edil d’àrea.

Segons ha explicat Maria Laviós “des de la regidoria de Participació Ciutadana i Estrangeria, vam començar aquesta campanya d’empadronament, amb el lema “ALTEA CREIX AMB TU” amb el qual pretenem aproximar el nombre d’empadronats amb el nombre de residents reals, ja que hi ha al voltant de uns 4.000 estrangers pendents de renovar el seu padró “.

La campanya consta de tres parts i està realitzada en diferents idiomes per a donar-li la màxima difusió possible entre la ciutadania.

En una primera part es dóna la benvinguda als nous empadronats amb una guia dels serveis que poden trobar a Altea. Una segona amb la cartelleria i tríptics informatius on s’explica la importància d’estar empadronat al poble i una tercera part que constarà de diverses activitats com xerrades o conferències, com la que tindrà lloc aquesta tardor sobre el BREXIT.

“La llei estatal marca que la inscripció en el Padró Municipal dels estrangers no comunitaris sense autorització de residència permanent està subjecta a renovació periòdica cada 2 anys. D’altra banda, aquells estrangers comunitaris o amb permís de residència permanent hauran de confirmar la seua inscripció padronal cada 5 anys des de la seua alta en el Padró Municipal o des de l’última confirmació “; ha especificat Mari Laviós, que ha afegit que “molts estrangers no saben que ja no figuren en el padró, d’aquí la necessitat de realitzar campanyes periòdiques per resoldre aquestes situacions”.

La renovació, confirmació o nova alta en el padró es pot realitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), situada a la planta baixa de l’Ajuntament o bé a l’Extensió Administrativa d’Altea la Vella.

Pin It on Pinterest