Select Page

 L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, inaugurarà demà a Palau Altea, a les 20 hores, l’exposició retrospectiva del reconegut autor Joan Navarro Ramón, nascut a Altea l’any 1903. La mostra que demà s’obri al públic està formada per quaranta obres de l’autor entre olis, dibuixos i litografies, tant abstractes com figuratives -algunes de propietat municipal, donades per l’autor a l’Ajuntament, i d’altres cedides per la família per a l’ocasió-.

Entre elles es presentarà la que serà l’obra central de l’exposició ‘’Et Venjarem’’ (1937), el quadre de Navarro Ramón exposat al Pavelló de la República durant l’Exposició Internacional de París de 1937, al costat de les obres de Pablo R. Picasso “El Guernica” i “Els Segadors” de Joan Miró.

‘’Et Venjarem’’ ha arribat a Altea procedent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i és propietat del Ministeri de Cultura. Esta obra tan significativa romandrà al municipi fins a la tardor. ‘’Et Venjarem’’ tan sols ha estat mostrada en dues ocasions prèvies, en l’esmentada Exposició Universal i al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid) l’any 1987. A més, per a esta ocasió s’han restaurat el marc i la tela.

Jaume Llinares ha manifestat que la intenció de l’Ajuntament d’Altea és ‘’posar en valor la gran figura que va ser Juan Navarro Ramón en el context històric que va viure i situar el seu nom al nivell que li correspon a l’art espanyol’’.

Al mateix acte de inauguració de l’exposició tindrà lloc la donació de 25 litografies del fons de la família de l’autor a la vila d’Altea, que  també formaran part de l’exposició. ‘’Un gest de la generositat que els hereus de l’autor continuen tenint cap al poble d’Altea i que vullc agrair sincerament’’, ha destacat l’alcalde.

Completarà l’homenatge a Navarro Ramón la presentació del llibre infantil ‘’Navarro Ramón. Història d’un pintor alteà’’, durant la inauguració de l’exposició. El llibre ha estat escrit per Isabel Martínez, comissària de l’exposició, amb les il·lustracions d’Anna Medina. És una obra didàctica, editada en valencià, castellà i anglès, per donar a conèixer la figura, vida i obra de l’artista alteà entre els més menuts.

Pin It on Pinterest