Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha encapçalat la delegació alteana que s’ha traslladat a València per presentar davant la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball el projecte de la Urbanització d’Altea Hills per canviar les energies tradicionals per renovables.

El conseller de l’àrea, Rafael Climent, ha rebut a la delegació alteana composada, a més de l’alcalde, pel regidor d’Hisenda, Pere Lloret; representants de l’Entitat de Conservació de la urbanització, i els tècnics de la Universitat de València que han redactat el projecte.

Com ha informat l’alcalde, la rebuda de la Conselleria a esta iniciativa ha sigut ‘’magnífica’’. ‘’S’han mostrat molt favorables a la iniciativa de la urbanització d’apostar per les energies renovables’’.

Este encontre amb els responsables autonòmics ha estat mediat per l’Ajuntament d’Altea, a proposta de l’Entitat de Conservació de la Urbanització Altea Hills, responsables de la gestió i manteniment de la Urbanització.

Jaume Llinares ha explicat que ‘’des de l’Alcaldia havíem mantingut diversos encontres amb l’Entitat de Conservació de la Urbanització Altea Hills, en els que ens van exposar la seua proposta de millora de l’enllumenat públic i altres qüestions relacionades amb el medi ambient com la recollida de pluvials per poder reutilitzar en el rec de la jardineria. La proposta dels gestors de la urbanització és la substitució de les lluminàries dels carrers per leds i poder desconnectar-les de la xarxa elèctrica, amb l’objectiu d’aconseguir una il·luminació pública alimentada amb energia solar’’.

Estos plantejaments es basen en un projecte redactat per tècnics de la Universitat de València, i com ha avançat l’alcalde, ”la proposta és totalment innovadora al País Valencià i va en la línia de les pautes que defensa i potència la Conselleria, com és avançar en la utilització progressiva de les energies renovables i l’eliminació de l’impost al sol que estava vigent fins ara”.

‘’L’ús de les renovables està regulat a nivell particular, existeixen ajudes i normativa perquè les noves edificacions compten amb una part d’energies renovables; però en l’àmbit de les urbanitzacions encara no existeix cap urbanització que haja donat este pas. En este sentit, Altea Hills és pionera amb la seua proposta ’’, assegurava l’alcalde.

Pin It on Pinterest