Select Page

La regidoria de Cultura, encapçalada per Diego Zaragozí, ha anunciat la recent restauració del Monument al Mariner situat al Passeig Marítim, obra de l’artista alteà Gaspar d’Altea.

La restauració ha sigut realitzada pel tècnic Mario Romero Fernández. Com ha explicat el regidor, ‘’es feia necessari emprendre esta restauració a causa de la presencia de xicotetes esquerdes en el revestiment de formigó per les que s’ha anat filtrant aigua fins a arribar a l’estructura de ferro, provocant l’oxidació d’aquesta’’.

El procés de restauració s’ha iniciat amb la retirada de l’òxid i del formigó que ha quedat solt. A continuació, s’ha aplicat una capa de tractament anticorrosiu, seguit de dues capes de revestiment. Per a millorar les capes de pintura desenganxades, les microesquerdes i l’aparició de floridura i verdet s’ha procedit al raspat i escatat. Per últim, s’ha donat una imprimació plàstica, acompanyada d’un acabat de pintura blanca per a l’escultura i gris blavós per a la base circular.

L’encarregat de la restauració, Mario Romero Fernández, és llicenciat en Belles Arts per la UMH en el campus d’Altea i tècnic en pedra i marbre en l’IES Juan Rubio Ortiz de Macael. Actualment treballa com a tècnic especialista en pintura i dibuix en la UMH.

Pin It on Pinterest