Select Page

El pròxim 16 de juliol volaran a la Vall de Camonica (Itàlia) com a part d’aquest projecte europeu de mobilitat juvenil.

Carla Mataix, Natalia Marcos, Carmen Sáez, Vera Mataix, Paula Marcos i Davinia Fernández són les 6 artesanes d’Altea que formen part d’aquest projecte europeu, aprovat i finançat per la Comissió Europea, ”Artisans do it Better”, que hui, acompanyades per Paloma Verdú, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea (OPE), han estat rebudes per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i per l’edil d’Hisenda i Recursos Humans, responsable de l’OPE, Pere Lloret. Tant l’alcalde com el regidor han felicitat a les joves participants que tindran l’oportunitat de compartir experiències en un projecte europeu d’artesania conjuntament amb altres 26 joves provinents d’altres regions europees.

Gràcies a l’esforç i treball de l’Oficina de Projectes Europeus EuroAltea, aquestes 6 joves formen part ja d’un projecte d’intercanvi juvenil Erasmus+, el qual tindrà una durada de deu dies, del 16 al 25 de juliol de 2018, i es desenvoluparà a la Vall de Camonica (Itàlia). Les joves alteanes, que compten amb el viatge, estada i activitats finançades íntegrament pel programa, compartiran aquesta experiència amb altres 26 joves provinents d’Hongria, Romania, Croàcia i Itàlia.

L’alcalde es referia a aquest projecte europeu com ”una preciosa iniciativa dedicada a l’artesania que, impulsada per l’Ajuntament, compta amb els components necessaris que asseguraran el seu èxit”. Jaume Llinares ha volgut subratllar el component artístic d’Altea, la tradició i prestigi de la nostra Mostra d’Artesania, reconeguda tant a nivell nacional com internacional; així com el component formatiu del projecte, que completarà l’experiència d’aquestes joves artesanes”. Jaume Llinares també s’ha referit a les ”grans possibilitats del procés de formació d’aquest projecte Europeu i a l’experiència que suposarà per a aquestes joves l’intercanvi de coneixements amb altres artesans”.

Durant la trobada també s’ha abordat la intenció de l’Ajuntament d’Altea, a través d’EuroAltea, de liderar l’any que ve aquest projecte. ”Això suposaria la recepció de joves artesans provinents de tota Europa que compartirien amb els artistes locals coneixements i tècniques, una fusió cultural, tot això en el marc de la nostra localitat i, concretament, a l’entorn de la Mostra d’Artesania” , explicava Paloma Verdú. En aquest sentit, l’alcalde s’ha felicitat i mostrat molt il·lusionat amb la possibilitat que Altea lidere aquest projecte el pròxim any. ”Seria una magnífica oportunitat per al desenvolupament d’Altea com a centre cultural i de creació artesana, liderar un projecte d’aquesta envergadura, ja que comptem amb la tradició artística i cultural i també capital humà per seguir apostant per l’artesania en la nostra localitat, em referisc a la Mostra d’Artesania i a la Facultat de BB.AA”.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda i Recursos Humans responsable municipal de l’Oficina de Projectes Europeus, Pere Lloret, ha destacat tres conceptes fonamentals del Projecte ”Artisans do it Better”: ”l’intercanvi de metodologies, eines i formes de treballar, el que implica un increment de la qualitat del treball, per la qual apostem a l’hora de plantejar les propostes en què participa l’Ajuntament d’Altea. En segon lloc, un dels objectius del projecte és crear una xarxa professional d’artesans i aquesta connexió és sinònim d’increment d’oportunitats laborals. I, finalment, la iniciativa. Per a l’Ajuntament d’Altea impulsar la iniciativa dels joves és fonamental, el que redunda en positiu per al municipi. En aquest sentit, l’edil ha destacat la tasca de l’Oficina de Projectes Europeus, acostant les oportunitats que ofereix la Unió Europea a tots els joves alteans. Projectes com aquest són el retorn del nostre treball, la formació d’aquestes artesanes alteanes és la principal conseqüència pràctica de l’esforç i dedicació d’EuroAltea”.

La responsable de l’Oficina EuroAltea, Paloma Verdú, ha explicat que ”el projecte ‘Artisans do it better’ s’adapta a la perfecció a les característiques d’aquestes joves alteanes les quals, des d’un principi, es van comprometre i il·lusionar amb el mateix. Altea compta amb una llarga tradició artesana, el principal exponent és la Mostra d’Artesania que enguany compleix el seu 35 aniversari. Aquest projecte europeu té com a objectiu principal millorar les habilitats de les joves i el seu esperit emprenedor. Totes elles comparteixen la passió per l’artesania, i ara tindran l’oportunitat d’unir les tradicions, les històries i les diferents cultures dels països europeus en cadascuna de les seues obres”.

 El lloc en el qual desenvoluparan aquest intercanvi és la Vall dei Segni, que està protegida com a patrimoni cultural per la UNESCO. Els diferents tallers que es duran a terme durant aquestos deu dies s’han elaborat amb l’objectiu d’estimular la creativitat dels participants, aprendre les tècniques locals de mà d’artesans i artesanes amb una llarga trajectòria professional, així com per fomentar i millorar el seu esperit emprenedor. ”La fi d’aquest projecte és impulsar el futur de les participants a través del foment de les seues iniciatives i idees per a la creació de noves empreses”, assegurava Paloma Verdú.

Pin It on Pinterest