Select Page

Com a novetat aquest any i gràcies al patrocini dels ajuntaments d’Altea i la Vila Joiosa, naix el premi al millor curt valencià, al qual concorren un total de 26 obres.

El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi comptarà aquest any amb dues subseus a Altea i La Vila Joiosa en què passarà, els dies 9, 10 i 11 de juliol, el cicle Curts Valencians. Com a novetat, gràcies al patrocini dels ajuntaments d’aquestes dues localitats, s’ha creat un premi al millor curt valencià, dotat de 500 euros, que serà elegit entre les 26 cintes que han estat incloses en aquesta secció del Festival, fins ara no competitiva .

Les regidores alfasinas de Cultura, Mayte García, i de Presidència, Rocío Guijarro, han presentat la iniciativa al costat dels edils de Cultura de la Vila Joiosa, Mª Ángeles Gualde, i d’Altea, Diego Zaragozí, a l’Hotel Sun Palace Albir.

El cicle Curts Valencians, que s’incorpora a la programació per novè any consecutiu, inclou obres produïdes o dirigides per cineastes de la Comunitat Valenciana. Un cicle que té com a principal finalitat donar un impuls a tot el material audiovisual que es genera a la regió.

En aquesta trentena edició, el Festival de Cinema de l’Alfàs ha rebut un centenar de curts valencians, entre els 993 presentats. “Portem prop d’una dècada amb aquest cicle, al qual tenim molt d’afecte, ja que serveix de plataforma i aparador als creadors valencians”, ha declarat Mayte García. Ara, amb la consolidació de la subseu a Altea, oberta el 2016, i la incorporació per primera vegada de la Vila Joiosa, “els donem major difusió i, fins i tot, premiem el seu talent gràcies a la creació d’un nou premi en col·laboració amb els ajuntaments d’aquestes dues localitats “, ha afegit la regidora.

“Hi ha una mica de tot, des comèdia i terror a ciència ficció o drama, i de temàtica molt variada, amb curts sobre violència de gènere, immigració, discapacitat, amor, apocalipsi …”, ha explicat Javier Pascual, sotsdirector del Festival , que ha incidit que “el premi es crea perquè la qualitat dels curts valencians ha crescut de forma vertiginosa, igual que s’ha disparat la quantitat d’obres presentades”.

Aquests curts es passaran els dies 9, 10 i 11 de juliol, a les 20:00 hores, al Centre Social d’Altea i al Saló Don Pedro de la Finca Barbera, a La Vila Joiosa. El premi al millor curt valencià ho fallaran aquestes dues localitats. El cicle es podrà veure a la Casa de Cultura de l’Alfàs els dies 11, 12 i 13 de juliol, a les 17:30 hores.

Amb l’obertura de subseus a Altea i la Vila Joiosa, el Festival de Cinema de l’Alfàs segueix creixent, acostant el millor cinema fet a Espanya al gran públic. Des dels tres ajuntaments s’ha manifestat el compromís de seguir treballant en la coordinació d’activitats culturals en paral·lel. “Hi ha interessants projectes culturals que es poden vincular i compartir amb altres municipis de la comarca, amb l’objectiu de donar-los més rellevància”, ha subratllat García, després d’agrair als ajuntaments d’Altea i la Vila Joiosa el seu vincle amb el Festival de Cinema.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 29 edicions, el Festival ha aconseguit reunir al municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Pin It on Pinterest