Select Page

En els últims 3 anys el nombre de donants s’ha incrementat en més de 200

El proper divendres 6 de juliol, Altea albergarà un nou Marató de Donació de Sang. I ja en van 18 en el municipi, amb el que aquesta Festa de la Solidaritat alteana compleix la majoria d’edat; així ho han donat a conèixer el regidor de Sanitat, Diego Martínez i les responsables del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Paca Ferrer i Encar Martínez.

La cita és el proper 6 de juliol al CEAM en horari de 9:30 a 14:00h i de 16:30 a 21:00h.

“Un cop més tenim aquest Marató de la Donació de Sang. És una activitat importantíssima, sobretot en aquestes dates atès que les necessitats s’incrementen i esperem que Altea siga tan solidària com ho és sempre. El meu poble és un dels pobles que en aquestes campanyes està en els primers llocs i classificada”; ha comentat el responsable municipal de Sanitat.

Diego Martínez ha convidat a la participació i ha animat a les empreses a que inciten els seus treballadors i col·laboradors a que hi assistixquen.

La responsable de Promoció del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Paca Ferrer ha explicat la necessitat de sang i l’evolució en la participació de la població d’Altea.

“Les úniques persones que no se’n van de vacances són els malalts en els hospitals i seguim tenint les mateixes necessitats que la resta de l’any, 250 donacions diàries i a l’estiu és difícil aconseguir-les. Llavors aquestes Festes de Solidaritat suposen un respir per a nosaltres perquè es nota que ingressa major nombre de donacions i a més es nota que la gent s’implica cada vegada més amb nous donants “; ha explicat Ferrer.

“Aquesta festa és un bon moment per donar el primer pas i donar per primera vegada”; ha afegit la representant del Centre de Transfusió.

Des del 2014 al 2017 el creixement de la donació de sang a Altea ha suposat un 45% més. En aquests tres anys hem agafat 238 donants nous “i això no ho ha fet el Centre de Transfusió, això ho ha fet la gent d’Altea”, declara Ferrer.

Paca Ferrer ha felicitat el municipi d’Altea perquè “la festa va a tenir uns resultats superiors als previstos, segurament. Gràcies a tota la gent i als organismes que donen suport a la Marató i vull animar a la gent que mai ha donat a que ho faça perquè donar sang és una necessitat social i és responsabilitat de tots nosaltres “.

Enca Martínez ha parlat de quins són els requisits que s’han de complir per a ser donant, que no són altres de tenir entre 18 i 65 anys. Anar amb el DNI i ben esmorzat si és al matí i amb força líquids ingerits i a part de tot això, anar amb ganes d’ajudar els malalts que necessiten transfusió, que ara possiblement no els conegues però que en un futur pot ser que siguen de la teua família.

Martínez ha animat a la participació i ha apuntat que “com tots els anys hi haurà regalets i a més comptem amb la col·laboració del Rotary Club que organitza un sorteig per participar en un sopar per a dues persones a l’Hotel Tossal”.

A més, aquells que presenten el carnet de donant a les taquilles de Terra Mítica, Aqualandia o Mundomar comptaran amb un descompte.

Pin It on Pinterest