Select Page

Roque Ferrer, edil d’Infraestructures, ha donat a conèixer l’adjudicació de «xiringuitos», quioscos i hamaques a les diferents platges del nostre municipi.

Ferrer avançava que “contràriament al que des de l’oposició es diu des de fa diverses setmanes, no s’ha deixat a Altea sense estos serveis”.

El regidor ha volgut remarcar que “des del primer moment s’ha estat treballant des de l’Ajuntament perquè, quan la tramitació administrativa ho permetera, es poguera inaugurar la temporada de «xiringuitos» i quioscos, així com instal·lar hamaques i para-sols en les nostres platges. Uns serveis dels quals som totalment conscients de la seua necessitat, màxim tractant-se Altea d’un municipi turístic”.

Un total de 2 «xiringuitos» i 4 quioscos s’instal·laran en diferents punts del litoral alteà, tal com ha detallat Roque Ferrer: “els «xiringuitos» que s’instal·laran seran, com cada estiu, el del Convent i «Arrecife» que, a diferència d’altres temporades, podran estar en funcionament durant tot l’any. Pel que fa als quioscos, estaran instal·lats a la zona de L’Espigó, el riu dels Arcs o Mascarat Nord i Sud”.

Segons Ferrer, “s’ha posat especial interés en què tant els «xiringuitos» com els quioscos complisquen una sèrie de requisits perquè siguen autosuficients energèticament, per tant més sostenibles, i respectuosos amb el medi ambient en exigir la utilització de l’energia solar i/o eòlica; la no utilització de polímers clorats o de pintures amb presència de metalls pesats tòxics; a més de l’exigència d’accessibilitat als mateixos perquè qualsevol persona puga gaudir d’estos punts d’oci. També s’haurà de disposar de datàfons per al cobrament, ja que este servei cada vegada és més demandat pels usuaris, i així reduir l’economia submergida; així com disposar de connexió sense fil a Internet (Wi-Fi) o punts de càrrega per a mòbils; accions socials com la contractació de persones amb alguna discapacitat o en perill d’exclusió social i un mínim de personal amb contractació fixa. El període d’obertura obligatori s’estableix entre la setmana anterior a la festivitat de Setmana Santa fins al 31 d’octubre en el cas dels «xiringuitos», i fins al 30 setembre en el cas dels quioscos’’. Roque Ferrer destacava totes estes novetats respecte de la licitació de l’anterior legislatura.

Finalment, Roque Ferrer també ha anunciat que este estiu es tornarà a comptar amb el servici d’hamaques i para-sols a les nostres platges. “El servei d’hamaques, com a novetat, comptarà amb infraestructura que resolga l’accessibilitat universal per a eliminar la discriminació per qüestions de mobilitat, mitjançant plataformes de fusta sobre l’àrid de les platges. S’ha exigit una uniformitat de colors, materials i disseny de les instal·lacions, connexió «Wi-Fi» en totes les instal·lacions i carregadors de mòbils, accés a la premsa diària, implantació del sistema de qualitat medi ambiental de platges, accions socials com la contractació de persones amb alguna discapacitat o en perill d’exclusió social, innovació i ús de noves tecnologies, a més de cobrir el servei de 10:00 a 19:00 hores i comptar amb personal per a poder executar aquest servei”.

Roque Ferrer concloïa que ‘’al respecte de la legislatura anterior, hem tret endavant tots els servicis de platges, no com va fer el Partit Popular y CIPAL al eixir del govern en 2015, que ens va deixar de ‘regal’ a les alteanes i alteans la falta de servici d’hamaques i de socorrisme, ni més ni menys. És a dir, ara amb menys recursos fem més i de més qualitat’’.

Pin It on Pinterest