Select Page

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea inicia el I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes dirigit a la Ciutadania; així ho ha donat a conèixer l’edil d’igualtat, Vicenta Pérez, que ha recordat que el consistori compta amb un Pla Intern d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones, vigent de 2017 a 2020.

Segons els detalls aportats per l’edil, “aquest any es compta amb la contractació de l’empresa Concilia2 per a l’elaboració del PMIOC de Ciutadania d’Altea”.

“El pla d’igualtat d’oportunitats a la ciutadania, a diferència de l’intern que està relacionat amb el personal municipal del consistori, va dirigit a la població d’Altea. Un Pla Local d’Igualtat entre dones i homes és un procés on s’articula un procediment de treball, així com recursos econòmics i humans. Les autoritats des d’un primer moment adquireixen un compromís envers el mateix i a partir d’aci es comença a estudiar les necessitats del municipi per a corregir qualsevol tipus de desigualtat “; ha explicat Vicenta Pérez.

En aquest sentit, Pérez ha destacat “la importància de la utilització de la perspectiva de gènere en totes les fases del PMIO i àrees departamentals del consistori local”.

Aquest pla s’impulsa amb el compromís de les autoritats de treballar per la igualtat de manera transversal en totes les àrees de l’Ajuntament. Per això, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, signa com a màxim responsable.

“A continuació, es duran a terme la fase primera d’elaboració del diagnòstic qualitatiu i quantitatiu de la situació poblacional d’Altea. En la segona fase de disseny del PMIOC es fomentarà la participació ciutadana a través d’enquestes que seran actives des del 15 d’agost al 15 de setembre tant en format paper com en línia. Finalment, es presentarà el PMIOC a la Comissió d’Igualtat i es preveu la seua aprovació definitiva per a finals d’any “; ha detallat l’edil d’àrea.

Vicenta Pérez, ha destacat la importància de conèixer la situació d’igualtat formal i real del municipi un cop detectats els resultats, i actuar en la recerca per prevenir i corregir qualsevol tipus de discriminació entre dones i homes dins del municipi.

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, recorda amb això que “la igualtat real s’ha de treballar des de tots els àmbits, especialment des de les administracions públiques per assegurar la seua efectivitat en el dia a dia de la ciutadania”.

Pin It on Pinterest